Οι περισσότεροι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία παραμένουν χωρίς θεραπεία

22/06/2015

Παρά την μεγάλη συχνότητα εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ), σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, η πλειοψηφία των ανδρών με ΣΔ δε λαμβάνουν καμία θεραπεία. Αν και οι θεραπευτικές εναλλακτικές της ΣΔ είναι πλέον πολύ αποτελεσματικές και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, η μη αντιμετώπιση της εξακολουθεί να είναι συχνό φαινόμενο.

Οι συγγραφείς διευκρινίζουν ότι μέχρι σήμερα η έρευνα που έχει διεξαχθεί πάνω στη θεραπεία της ΣΔ έχει χρησιμοποιήσει μικρά δείγματα και είναι απαραίτητη η διεξαγωγής μια αναλυτικής μελέτης με μεγάλο αριθμό ασθενών. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν ο καθορισμός της συχνότητας της πρόσληψης φαρμακοθεραπείας, σε σχέση με τις συνυπάρχουσες νοσηρότητες της ΣΔ σε ένα μεγάλο πληθυσμό ανδρών.

Κατά τη διάρκεια μιας 12μηνης περιόδου συμπεριλήφθηκαν στη βάση δεδομένων της μελέτης οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με ΣΔ. Στις περιπτώσεις όπου είχαν συνταγογραφηθεί αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5, ενέσεις, ουρηθρικές προσταγλανδίνες, ή θεραπεία υποκατάστασης ανδρογόνων, θεωρήθηκε από τους ερευνητές ότι οι ασθενείς είχαν λάβει θεραπεία

Η καταγραφή των συνταγογραφούμενων θεραπειών συμπεριέλαβε τη συχνότητα της συνταγογράφησης, την ηλικία των ασθενών και την ειδικότητα του ιατρού.

Από τους 6.228.509 ασθενείς με ΣΔ, το 25.4% λάμβανε θεραπεία, ενώ το 74.6% όχι. Τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα ήταν οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5(75.2%) και η θεραπεία υποκατάστασης ανδρογόνων (30.6%).

Λιγότερο από το 2% των ασθενών λάμβανε κάποια θεραπεία με πρασταγλανδίνες.

Η συχνότητα της πρόσληψης κάποιας αγωγής για τη ΣΔ βρέθηκε μεγαλύτερη στην περίπτωση που συνυπήρχε υπογοναδισμός, όπου έφτανε το 51%, ενώ στην περίπτωση που συνυπήρχε προστατικός καρκίνος έπεφτε στο 15%. Άλλες συνυπάρχουσες νοσηρότητες δε βρέθηκε να σχετίζονται σημαντικά με η συχνότητα της λήψης θεραπείας για την αντιμετώπιση της ΣΔ.

Σήμερα η εξέλιξη των θεραπειών είναι τέτοια που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά της στυτική λειτουργία και την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΣΔ. Είναι πολύ σημαντικό ο άνδρας να απευθυνθεί στο ειδικό ανδρολογικό κέντρο που εμπιστεύεται και να αναζητήσει την κατάλληλη θεραπεία γι αυτόν.
Πηγή : medicalnewstoday

Οι περισσότεροι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία παραμένουν χωρίς θεραπεία

Θες να λύσεις τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γνωρίστε τους γιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΙΑΤΡΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Wujiang Liu

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Άρθρα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δε πρέπει να χάσετε