Φαλλοπλαστική – Επιμήκυνση Πέους

Το μέγεθος μετράει για τουλάχιστον 3000 ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί για να αυξήσουν το μέγεθος του πέους τους!

Γενικές Πληροφορίες

Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο πέος δεν είναι κάτι νέο. Αντιθέτως, υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας και στοιχεία που το αποδεικνύουν έχουν βρεθεί διατηρημένα στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής Πομπηίας. Οι σοβαρές απόπειρες όμως για να μετατραπεί η θεωρία σε πράξη έχουν ξεκινήσει πρόσφατα, τα τελευταία 50 χρόνια, μια περίοδος που συμπίπτει με τις γρήγορες κοινωνικές αλλαγές που ακολούθησαν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Αμερικανή ανθρωπολόγος Helen Fischer περιγράφει την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας στις δυτικές κοινωνίες από το 1950 και μετά ως εξής: «…η ελευθερία κάνει τους ανθρώπους να διψάνε και σαν αποτέλεσμα τα αιτήματα που απευθύνονται τόσο στα άτομα, όσο και στους συντρόφους τους έχουν πολλαπλασιαστεί, ακόμα περισσότερο μετά από την έντονη διεκδίκηση του δικαιώματος του αυτοκαθορισμού από την πλευρά των γυναικών…»

Οι επεμβάσεις μεγέθυνσης του πέους κρατούνταν ανέκαθεν σε μεγάλο βαθμό μυστικές, παρά το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες ανδρών σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει την εν λόγω θεραπεία με επιτυχία.

Η αισθητική χειρουργική των ανδρικών γεννητικών οργάνων δεν έχει ακόμα κερδίσει την καθολική κοινωνική αποδοχή, παρά την ικανότητα της να επιδρά θετικά στις προσωπικότητες και τις σεξουαλικές ευαισθησίες των ασθενών. Για τη συμβολή της αυτή και μόνο θα έπρεπε να αποδοθεί ένας πιο εξέχων ρόλος στην αισθητική χειρουργική.

Αν και με μια πρώτη ματιά φαίνεται απλή διαδικασία, η επιτυχημένη μεγέθυνση του πέους εξαρτάται συνήθως από την προσοχή στη λεπτομέρεια και την εκτεταμένη πρακτική εμπειρία. Γιατί αν και οι έμπειροι χειρουργοί μαλακού ιστού έχουν πάντα καλά αποτελέσματα, συχνά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με τους χειρουργούς που δεν έχουν αρκετή πρακτική εμπειρία. Οι ιατροί μας έχουν μεγάλη εμπειρία στα χειρουργεία μεγέθυνσης πέους, ενώ συνεχώς εξελίσσουν τις δεξιότητες και τη τεχνική τους.

Το έργο μας περιγράφεται συνοπτικά ως εξής:

  • Έχουμε περισσότερες από 1000 επιτυχημένες θεραπείες μέχρι σήμερα
  • Κατευθύνουμε την εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών
  • Αύξηση του μήκους του πέους 3-6 εκ.
  • Αύξηση της περιφέρειας του πέους 2-3εκ
  • Μεγέθυνση της βαλάνου 30-50%
  • Έξοδος του ασθενή από το νοσοκομείο την ημέρα του χειρουργείου
  • Μη ορατές ουλές

Θες να αυξήσεις το μέγεθος του πέους σου μόνιμα και με ασφάλεια;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών είναι πρωτοπόροι στην Ελλάδα σε φαλλοπλαστικές επεμβάσεις!

Ο χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χρήστος Φλιάτουρας μας αναλύει όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για την επέμβαση φαλλοπλαστικής!

Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας
Αναπαραγωγή Βίντεο

Πότε μπορείτε να σκεφτείτε τη μεγέθυνση πέους;

Πάνω από όλα δεν πρέπει να επηρεαστείτε ούτε από τη σύντροφό σας, ούτε από τους φίλους σας, ούτε από τα media, σχετικά με την αποφαση σας να κάνετε, ή όχι το χειρουργείο μεγέθυνσης πέους. Η προσωπική σας επιθυμία είναι αυτή που μετράει και τίποτα άλλο. Εμείς θα σας παρέχουμε μια ειλικρινή κι επαγγελματική εκτίμηση και όχι επιχειρήματα με σκοπό να σας μεταπείσουμε.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί να αρνηθούμε τη διεξαγωγή του χειρουργείου, πάντα βασισμένοι στις ποιοτικές προδιαγραφές των υπηρεσιών μας και στη σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς. Ανεξάρτητα από το εάν εγκρίνουμε, ή όχι ένα χειρουργείο, θα αντιμετωπίσουμε με κατανόηση και ανοιχτό μυαλό τα ερωτήματα σας και τις ανησυχίες σας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι ασθενείς να αισθάνονται ντροπή για οποιοδήποτε ζήτημα ή ερώτημα επιθυμούν να θέσουν. Πολύ συχνά λαμβάνουμε ερωτήματα σχετικά με το μέσο μήκος του πέους σε στύση, καθώς και το εάν το μήκος του πέους είναι σημαντικό.

Ποιο είναι το μέσο μήκος ενός πέους;

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την κατασκευή προφυλακτικών, το μήκος του πέους σε στύση είναι κατά μέσο όρο 16.5 cm, αριθμός που συμφωνεί με τα δικά μας ευρήματα στην έρευνα που διεξάχθηκε προ 10ετίας

Είναι το μέγεθος του πέους σημαντικό;

Ο γυναικείος κόλπος είναι σαν μια σωληνοειδή οδό από μύες, η οποία έχει πτυχώσεις και φιλοξενεί στα τοιχώματα της αμέτρητες νευρικές απολήξεις. Όπως θα περίμενε κανείς η σεξουαλική διέγερση αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των νευρικών απολήξεων που ερεθίζονται από το πέος. Όσο περισσότερες είναι οι νευρικές απολήξεις που ερεθίζονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η διέγερση.

Οι περισσότεροι υποδοχείς βρίσκονται στην είσοδο του κόλπου και ανταποκρίνονται σε ρυθμικές κινήσεις κατά μήκος του, κάτι που επιτυγχάνεται πιο δύσκολα με ένα μικρό πέος. Ο οπτικός ερεθισμός συνιστά επίσης σημαντικό παράγοντα, από τη στιγμή που το πέος είναι το πρωταρχικό αρσενικό σεξουαλικό όργανο που παρέχει τον βασικό ερεθισμό στις γυναίκες. Ένα μεγαλύτερο πέος λοιπόν φαίνεται πιο ελκυστικό κι αρρενωπό, αρκεί βέβαια να μην είναι αφύσικα μεγάλο.

Για αυτό λοιπόν, η ειλικρινής απάντηση στην ερώτηση εάν το μέγεθος μετράει θα έπρεπε να είναι «ναι». Θα ήταν λανθασμένο να ισχυριστούμε κάτι διαφορετικό.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να τεθούν σαφείς κι ευδιάκριτοι περιορισμοί. Το μέγεθος ενός πέους θα πρέπει να τροποποιείται μόνο στην περίπτωση που μπορεί να χαρακτηριστεί πραγματικά ως μικρό. Αρνούμαστε κάθετα να μετατρέψουμε ένα ήδη μεγάλο πέος σε κάτι τερατώδες.

Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη στη μεγέθυνση πέους

Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε ένα χειρουργείο μεγέθυνσης πέους, είναι συνετό να επικεντρωθείτε σε ένα μέτριο αποτέλεσμα και όχι στο καλύτερο δυνατό.
Με άλλα λόγια προχωρήστε μόνο στην περίπτωση που η αύξηση της τάξεως των 3 πόντων επαρκεί, γιατί ενώ οι 5, 6 ή 7 πόντοι είναι σίγουρα πιο δελεαστικοί, μπορεί το χειρουργείο να μην αποφέρει αυτό το αποτέλεσμα στην περίπτωση σας.

Γνωρίζουμε καλά ότι στην περίπτωση των πεών πολύ μικρού μεγέθους, για παράδειγμα μήκους 9 cm, οι ασθενείς πραγματικά ποθούν ένα φυσιολογικό πέος. Ακόμα όμως και εάν επιτευχθεί μεγέθυνση της τάξεως του 50%, η βελτίωση θα είναι μεγάλη, αλλά το μήκος θα παραμείνει κάτω από το μέσο μήκος, τα 16.5 cm. Ένα μάλιστα επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή μεγέθυνση το νέος μήκος θα ανέρχεται μόλις στα 12-13cm.

Οι ασθενείς είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά δεν κάνουμε θαύματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούμε να βοηθήσουμε ασθενείς με μήκος πέους κάτω από 11 cm να αποκτήσουν ένα πέος μέσου μήκους, αλλά τις περισσότερες φορές μπορούμε να τους φέρουμε αρκετά κοντά στο αποτέλεσμα αυτό. Την πληροφορία αυτή είναι απαραίτητο να τη γνωρίζουν καλά οι ασθενείς εκ των προτέρων.

Σε ενδιαφέρει να αυξήσεις το μέγεθος του πέους σου;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με τεράστια εμπειρία στις φαλλοπλαστικές επεμβάσεις θα σου προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις!

Περιγραφή επέμβασης μεγέθυνσης πέους

Αρχικά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το μέγεθος του πέους μπορεί να μεταβληθεί ΜΟΝΟ με χειρουργική επέμβαση. Διάφορες άλλες τεχνικές με αλοιφές, χάπια, και διάφορα άλλα «εξαρτήματα» που κατακλύζουν τις σελίδες του διαδικτύου και των περιοδικών συχνά, όχι μόνο δεν προσφέρουν λύση αλλά μπορεί να έχουν και καταστροφικές συνέπειες που δεν επιδέχονται διόρθωση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την δυσκολία να μιλήσουμε για αυτό έχει οδηγήσει πολλούς άνδρες σε λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις.

Στις μέρες μας η χειρουργική επέμβαση για την μετατροπή του μεγέθους του πέους, η φαλλοπλαστική, είναι μια σχετικά εύκολη και ασφαλής επέμβαση όταν γίνεται από έμπειρους και ειδικευμένους γιατρούς και με τις κατάλληλες ενδείξεις και αντενδείξεις. Οι εν λόγω επεμβάσεις, δίνουν μήκος και όγκο στο πέος των ανδρών και απευθύνονται συνήθως σε άνδρες που ανήκουν στον μέσο όρο, αλλά νοιώθουν ότι υπολείπονται σε μέγεθος από κάποιους άλλους, με τους οποίους συγκρίνονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επέμβαση έχει περισσότερο αισθητική και λιγότερο λειτουργική σημασία.

Η φαλλοπλαστική δεν αποτελεί, όμως, μία αποκλειστικά αισθητική επέμβαση. Στην ιατρική αναγνωρίζεται ο όρος αληθής μικροφαλλία. Αφορά σε άνδρες στους οποίους το πέος δεν ξεπερνά τα 7.5 και κατά άλλους τα 9cm σε στύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις καθίσταται δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η σεξουαλική επαφή.
Οι συνηθέστερες αισθητικές επεμβάσεις φαλλοπλαστικής είναι: Επιμήκυνση πέους Πάχυνση πέους Οι τεχνικές, συνήθως, εφαρμόζονται ταυτόχρονα. Και στις δύο περιπτώσεις ο χρόνος ίασης είναι πολύ μικρός και τα αποτελέσματα μόνιμα και θεαματικά!

Επιμήκυνση πέους

Το πέος αποτελείται από ένα εξωτερικό, ορατό τμήμα,καθώς και από ένα εσωτερικό. Η μεταξύ τους αναλογία είναι περίπου 50/50.
Η διαδικασία της μεγέθυνσης ξεκινά με μια μικρή τομή τριών εκατοστών στο τριχωτό της ηβικής περιοχής, μέσω της οποίας αναδομούνται οι πρόσθιοι εσωτερικοί σύνδεσμοι του πέους. Οι οπίσθιοι σύνδεσμοι παραμένουν άθικτοι, διατηρώντας έτσι τη σταθερότητα κατά μήκος του πέους. Εισάγοντας ιστό από τον ίδιο τον ασθενή πλαγίως, δημιουργούμε ένα νέο σταθεροποιητικό σημείο για το προεξάρχον τμήμα στο σημείο ακριβώς της μεγέθυνσης, με τη βοήθεια τεχνικών συρραφής και υλικά που έχουν αναπτυχθεί από εμάς ειδικά για αυτή τη διαδικασία, τα οποία δεν περιλαμβάνουν σιλικόνη, ή άλλους ιστούς.

Με την τεχνική αυτή επιτυγχάνεται ο ευθειασμός του πέους που προηγουμένως είχε κλίση και κάμψη. Εδώ κάνουμε χρήση ενός γεωμετρικού φαινομένου: Ευθειάζοντας το πέος παράγουμε στην πραγματικότητα δύο επιπλέον μήκη, το ένα από τον ευθειασμό της κάμψης και το άλλο από τον ευθειασμό της κλίσης, τα οποία σε συνδυασμό δίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνουμε είναι η τροποποίηση της αναλογίας ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο τμήμα του πέους.

Η τεχνική δεν επηρεάζει καθόλου τη ρίζα του πέους, από την οποία εισέρχονται αγγεία και νεύρα της ουρήθρας. Παράλληλα, δε γίνονται τομές στο ίδιο το πέος αποφεύγοντας έτσι οποιοδήποτε σχετικό, πιθανό κίνδυνο. Ο βαθμός της επιμήκυνσης που είναι δυνατό να επιτευχθεί εξαρτάται από την αρχική γωνία και το μήκος της σύμφυσης, του σταθεροποιητικού σημείου του πέους δηλαδή στη λεκάνη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι σύνδεσμοι είναι σχηματισμένοι. Το δέρμα που καλύπτει το πέος και το όσχεο είναι απόλυτα επαρκές, ώστε να περιλάβει και το μεγεθυμένο τμήμα του πέους.

Η τεχνική μας λοιπόν αποφεύγει τη χρησιμοποίηση δερματικών μοσχευμάτων, ή επιθεμάτων.
Μετεγχειρητική φροντίδα που μπορεί να χρειαστεί: Οι ασθενείς που έχουν την τάση να αναπτύσσουν πολύ ουλώδη ιστό, θα πρέπει χρησιμοποιούν μια ειδική συσκευή διάτασης του πέους μετά το χειρουργείο.
Περισσότερα για τις διαθέσιμες εναλλακτικές μπορείτε να μάθετε κατά τη συνάντηση σας με τον ιατρό.

Πάχυνση πέους

Η διαδικασία της αύξησης της περιφέρειας του πέους χρησιμοποιεί το λίπος του ίδιου του ασθενή για την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού. Η παραπάνω διαδικασία δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συγχέεται με την έγχυση απλού λιπώδους ιστού, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από μη έμπειρους ιατρούς. Η αύξηση της περιφέρειας του πέους είναι το πιο δυσκολο κομμάτι της διαδικασίας μεγέθυνσης ενός πέους, γιατί είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ένα καλό αποτέλεσμα μακράς διαρκείας.

Για παράδειγμα, εάν ένας χειρουργός χωρίς εμπειρία αφαιρέσει το λίπος και μετά απλά το τοποθετήσει με μια σύριγγα κάτω από το δέρμα του πέους, τα αποτελέσματα θα έχουν μέγιστη διάρκεια 6 μηνών, μέχρι το σώμα να επαναπορροφήσει το λίπος. Για αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, είναι απαραίτητη τόσο η εφαρμογή εξειδικευμένης διαδικασίας, όσο και η μεγάλη εμπειρία του χειρουργού.

Η τεχνική μας, σε μια πρώτη φάση περιλαμβάνει την απορρόφηση ζωντανού, λιπώδους ιστού από το εσωτερικό τμήμα του μηρού. Στη συνέχεια το λίπος αυτό επεξεργάζεται διεξοδικά και καθαρίζεται πριν από την εργαστηριακή διαδικασία που χρησιμοποιείται για την προσεκτική εισαγωγή του κάτω από το δέρμα του πέους, με έναν τρόπο που διασφαλίζει ότι η επούλωση του θα αφήσει μια ομοιόμορφη επιφάνεια.

Αρκετά συχνά, οι ασθενείς μας εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με την επιτυχία της αύξησης της περιμέτρου του πέους με τη χρήση λίπους από το ίδιο το άτομο. Οι ανησυχίες αυτές εδράζονται συνήθως σε κάποια φήμη που έχουν ακούσει, ή σε κάποια πληροφορία που έχουν διαβάσει, σχετικά με τον κίνδυνο επαναπορρόφησης του από τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, αναδεικνύουμε τη ζωτικής σημασίας διαφορά ανάμεσα στην τεχνική που χρησιμοποιούμε, την ανάπτυξη, δηλαδή, αυτόλογου ιστού και την απλή έγχυση λιπώδους ιστού.

Όσοι ενδιαφέρονται μάλιστα μπορούν να αναζητήσουν την αναφορά των Krupp + Rennekampff (‘Plastic Surgery’, issue 3 / 2005), σχετικά με τη σωστή χρήση του σωματικού λίπους στη διαδικασία πάχυνσης του πέους. Όποιος ισχυρίζεται ότι ο λιπώδης ιστός που έχει εισαχθεί από έμπειρο επαγγελματία θα είναι σε κάθε περίπτωση επαναπορροφήσιμος, δεν γνωρίζει τις σύγχρονες χειρουργικές διαδικασίες.

Η αύξηση της περιφέρειας του πέους εφαρμόζεται συνήθως σε συνδυασμό με επεμβάσεις επιμήκυνσης του. Στους ασθενείς με πολύ μικρό ποσοστό σωματικού λίπους, όπως είναι για παράδειγμα οι αθλητές, η αύξηση της περιφέρειας του πέους γίνεται με τη χρήση του ειδικού υλικού Macrolane, χωρίς να υπάρχουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για τυχόν σχετικές απορίες.

Δε χρησιμοποιούμε τις τεχνικές και τα υλικά που αναφέρονται πιο κάτω εξαιτίας των μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων και των κινδύνων που ενέχουν: τεχνητό δέρμα ή δέρμα του ασθενούς, σιλικόνη, ή παραφίνη.

Συνοπτικά η δουλειά μας

Οι γιατροί του Διεθνούς Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Αθηνών θεωρούνται πρωτοπόροι στον κόσμο στην πραγματική μεγέθυνση πέους και έχουν αναπτύξει και βελτιώσει πολλές από τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.

Οι γιατροί μας έχουν πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 1500 επεμβάσεις μεγέθυνσης πέους μέχρι και σήμερα.

Οι γιατροί μας εξειδικεύονται στην επανορθωτική ανακατασκευή του πέους και μπορούν να διεξάγουν όλες τις χειρουργικές τεχνικές, από την πιο απλή μέχρι την πιο περίπλοκη, και να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι συνήθως τα υψηλότερα που μπορούν να επιτευχθούν.

Όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι ελάχιστα επεμβατικές, με ελάχιστες και συνήθως καμία πιθανότητα επιπλοκής και εκτελούνται ως χειρουργικές επεμβάσεις ημερήσιας φροντίδας επιτρέποντας στους ασθενείς να συνεχίσουν την καθημερινές τους δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός και φόβος των ανδρών που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σ’ αυτήν την επέμβαση, είναι μήπως αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την σεξουαλική ικανότητά τους μετά την επέμβαση. Αντίθετα, οι άνδρες θα πρέπει να διαβεβαιώνονται ότι δικαιούνται να διαχειρίζονται το σώμα τους και να βελτιώσουν την εικόνα τους, όταν θεωρούν ότι έτσι θα νοιώθουν καλύτερα.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από το ραντεβού σας, θα λάβετε ταχυδρομικώς ένα φάκελο που θα περιέχει έγγραφα επικύρωσης. Μετά την επικύρωση του ραντεβού, παρακαλείσθε να απέχετε από το κάπνισμα και το αλκοόλ 14 ημέρες πριν το χειρουργείο. Το κάπνισμα επιδεινώνει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης περιορίζοντας τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ενώ το αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στο μεταβολισμό.

Δέκα ημέρες πριν το χειρουργείο πρέπει να σταματήσετε τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου μειώνει την πηκτικότητα του αίματος, όπως είναι η ασπιρίνη, γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο σχηματισμού αιματώματος και οιδήματος.

Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να συμβουλευτείτε έναν από τους ιατρούς μας και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα έχετε άφθονο χρόνο ώστε να απαντηθούν όλες σας οι απορίες. Θα χρειαστεί ωστόσο να διαβάσετε τη περιγραφή που θα σας παρέχουμε αναφορικά με την προετοιμασία για το χειρουργείο.

Για 6 ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού για το χειρουργείο δε θα πρέπει να φάτε, ή να πιείτε τίποτα. Αυτό ισχύει και για τα χειρουργεία που διεξάγονται με τοπική αναισθησία. Μετά τη λήψη ενός ήπιου ηρεμιστικού, ή ενός παυσίπονου, θα είστε έτοιμοι για το χειρουργείο.

Το χειρουργείο διεξάγεται σε ήρεμο περιβάλλον και δε χρειάζεται να έχετε κανένα άγχος από τη στιγμή που δε θα νιώσετε καθόλου πόνο. Η προσεκτική επιλογή των φαρμάκων που σας χορηγούνται εξασφαλίζουν ότι θα επανέλθετε στη φυσιολογική σας κατάσταση σύντομα μετά το χειρουργείο, χωρίς να έχετε δυσάρεστες αναμνήσεις από αυτό. Κανονικά μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι μόλις 1-2 ώρες μετά. Ωστόσο επειδή δεν επιτρέπεται η οδήγηση για τις επόμενες ώρες εξαιτίας των φαρμάκων που έχουν χορηγηθεί και δεδομένου ότι πολλοί ασθενείς μας έρχονται από αρκετά μακριά, συστήνουμε τη διαμονή για ένα βράδυ σε κοντινό ξενοδοχείο, το οποίο είναι πιο φθηνό από την κλινική. Θα σας δοθούν αντιβιοτικά και παυσίπονα για να συνεχίσετε την αγωγή στο σπίτι. Τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητο να τα πάρετε, ενώ τα παυσίπονα μόνο εάν τα χρειαστείτε.

Μετά από 3- 4 ημέρες μπορείτε να κάνετε κανονικά ντους, αλλά να περιοριστείτε στη χρήση κανονικού σαπουνιού και όχι κρεμώδους προϊόντος. Ταυτόχρονα κάντε μια αλλαγή στη τομή και κρατείστε τη για μία εβδομάδα, ή χρησιμοποιείστε ένα ειδικό σπρέι ανάλογα με το είδος του χειρουργείου που κάνατε. Συνήθως χρησιμοποιούμε απορροφήσιμα ράμματα τα οποία δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Στην περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει ράμματα που χρειάζονται αφαίρεση θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Για τις επόμενες 2-5 εβδομάδες μετά το χειρουργείο, ανάλογα με τον τύπο, θα πρέπει να απέχεται από τα σπορ και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Πρέπει να απέχεται επίσης από το κάπνισμα για 5 εβδομάδες γιατί εμποδίζει τη διαδικασία της επούλωσης.
Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγεται την ηλιοθεραπεία και ειδικότερα την έκθεση της χειρουργημένης περιοχής στον ήλιο για 8 τουλάχιστον εβδομάδες, ώστε να προληφθούν οι δυσχρωμίες του δέρματος τοπικά.

Σας παρέχουμε ένα έντυπο με αναλυτικές συστάσεις σχετικά με την απαιτουμένη μετεγχειρητική φροντίδα.

Θες να λύσεις τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!
Φαλλοπλαστική – Επιμήκυνση Πέους
4.1 (81.79%) 67 votes
Φαλλοπλαστικές Επεμβάσεις
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γνωρίστε τους γιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΙΑΤΡΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Wujiang Liu

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος