Κιρσοκήλη

Ανδρική Γονιμότητα

c

Κιρσοκήλη

Κιρσοκήλη ονομάζεται η ελικοειδής διάταση φλεβών των όρχεων η οποία οδηγεί σε φλεβική ανεπάρκεια. Οι ειδικές βαλβίδες που έχουν οι φλέβες επιτρέπουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος προς όλο το σώμα. Όταν οι βαλβίδες δεν είναι επαρκείς, ώστε να επιτυγχάνεται αυτή η διαδικασία, παρατηρείται η παλινδρόμηση του αρτηριακού αίματος μέσα στους όρχεις, το οποίο λιμνάζει εκεί και δημιουργεί το πρόβλημα της κιρσοκήλης.

Σύνοψη της δουλειάς μας

Το έμπειρο προσωπικό του ινστιτούτου μας μπορεί να αντιμετωπίσει την κιρσοκήλη με επιτυχία μέσα από την επιστήμη της μικροχειρουργικής και να θεραπεύσει πλήρως τον ασθενή, ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο πρόβλημα. Η άριστη γνώση και κατάρτισή μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιπλοκής και εξασφαλίζει ασφάλεια.

Με μια μικρή τομή δίπλα στο πέος, χωρίς να επηρεάζονται οι κοιλιακοί μυς, διεξάγεται η επέμβ αση και ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του σε περίπου τρεις ημέρες.

Κλείστε Ραντεβού Online

Η κιρσοκήλη συνήθως αναπτύσσεται αργά χωρίς να προκαλεί συμπτώματα. Εμφανίζεται σαν μια μάζα χωρίς πόνο στο άνω μέρος του όσχεος (του σάκου στον οποίο περιέχονται οι όρχεις). Οι φλέβες με τους κιρσούς μπορεί να φαίνονται και να προβάλλουν. Η κιρσοκήλη εμφανίζεται συνήθως στον αριστερό όρχι. Η ύπαρξη κιρσοκήλης σε ένα από τους δύο όρχεις είναι σε θέση να επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και στους δύο όρχεις και έτσι να είναι αιτία στειρότητας. Η ακριβής σχέση ανάμεσα στην γονιμότητα και την πάθηση της κιρσοκήλης δεν έχει πλήρως διαλευκανθεί. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι ότι με το πέρας της εγχείρησης το σπέρμα θα βελτιωθεί. Εάν σε ένα άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας εμφανιστεί ξαφνικά κιρσοκήλη αυτό πρέπει να διερευνηθεί μήπως έχει δημιουργηθεί κάτι εντός της κοιλιάς του, όπως για παράδειγμα στους νεφρούς του, που οδηγεί στο σχηματισμό κιρσοκήλης. Οι έφηβοι και άνδρες που αισθάνονται ότι υπάρχει ένα πρήξιμο, παρουσιάζεται μια μάζα ή εκδηλώνεται πόνος στο όσχεο ή στους όρχεις τους πρέπει να συμβουλεύονται άμεσα γιατρό. Οι κυριότερες επιπλοκές της κιρσοκήλης είναι η ατροφία του όρχι και επηρεάζεται και η στειρότητα.
Συνήθως η κιρσοκήλη διαπιστώνεται τυχαία από τον γιατρό ή από τον ίδιο τον ασθενή αφού μπορεί να παρατηρήσει με την ψηλάφηση, μια μαλακή μάζα στην περιοχή των όρχεων. Η πλήρης διάγνωση και διαπίστωση γίνεται με το επονομαζόμενο έγχρωμο triplex στον υπερηχογραφικό έλεγχο.

Η χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της κιρσοκήλης είναι ασφαλής μέθοδος, γίνεται με τομή στη βουβωνική περιοχή και μετά από 1-2 ημέρες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις ασχολίες του που δεν έχουν σημαντική σωματική καταπόνηση.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά θα λέγαμε ότι η συχνότητα εμφάνισης της σε υπογόνιμους άντρες αγγίζει το 25%.

Σχετικά Άρθρα

Το σεξ και η υγεία

Στην ερώτηση γιατί ο άνθρωπος κάνει σεξ, η απάντηση που άμεσα δίνεται αναφέρεται στην ευχαρίστηση, στην απόλαυση, στην τεκνοποίηση καθώς και στην έκφραση συναισθημάτων αγάπης και οικειότητας. Οι ειδικοί όμως συμπληρώνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί συνάμα με...

Τι είναι η παραφίμωση;

Η παραφίμωση είναι η κατάσταση που συμβαίνει όταν η ακροποσθία έλκεται πίσω από τη βάλανο του πέους και δεν μπορεί να επιστρέψει στην κανονική ανατομική της θέση. Μπορεί να αποτελέσει μια επείγουσα ουρολογική κατάσταση, καθώς μειώνεται η ροή του αίματος στη βάλανο του...

Έχουν πραγματικά αυξηθεί τα περιστατικά υποσπαδία;

Ο υποσπαδίας είναι μια από τις πιο κοινές συγγενείς ανωμαλίες που συμβαίνει στους άνδρες. Είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία δεν δημιουργείται κατά την εμβρυϊκή ζωή το τελικό τμήμα της ουρήθρας, με αποτέλεσμα, το στόμιο της ουρήθρας από το οποίο ουρεί το παιδί να...

Μιλήστε
μας