Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) είναι μία ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση – στροφή – του πέους, συχνά τόσο μεγάλη που να καθιστά αδύνατη την ερωτική επαφή.

Γενικές Πληροφορίες

Με τον όρο πεϊκή κάμψη εννοούμε την παραμόρφωση (στροφή) του πέους σε βαθμό που να καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την ερωτική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επώδυνη, φορτίζοντας τον άνδρα με έντονο άγχος. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση πεϊκής κάμψης είναι η Νόσος PEYRONIE (Περονί).

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) είναι μία σχετικά σπάνια ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση – στροφή – του πέους, συχνά τόσο μεγάλη που να καθιστά αδύνατη την ερωτική επαφή. Ταυτόχρονα ο άνδρας σε πολλές περιπτώσεις αναφέρει πόνο, συχνά πολύ έντονο, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και όχι σπάνια δυσκολία στη στύση. Το αποτέλεσμα του στραβού πέους είναι μία δύσκολη, εάν όχι αδύνατη ερωτική πράξη και σε κάθε περίπτωση επώδυνη και για τους δύο συντρόφους, αφού η παραμόρφωση στο πέος προκαλεί πόνο κατά τη διείσδυση και στη σύντροφο.

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) εμφανίζεται στο 3 -10% των ανδρών μέσης ηλικίας, ενώ έχει μεγαλύτερη συχνότητα στους διαβητικούς. Οφείλεται στη δημιουργία μίας σκληρίας (πλάκας) στον ινώδη χιτώνα που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα του πέους.

ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ PEYRONIE (Περονί)

Ο φαλλός (πέος) είναι το μοναδικό όργανο του ανθρώπου που έχει δύο περίεργες ιδιότητες. Να επιμηκύνεται (εκτείνεται) και να διαστέλλεται ταυτόχρονα. Κανένα άλλο όργανο του σώματος δεν έχει τέτοιες ιδιότητες, ούτε καν η καρδιά (που μοιάζει πολύ με τη φυσιολογία του πέους). Η στύση του πέους αυξάνει το μήκος του κατά 30-40% όπως και διπλασιάζει περίπου τον όγκο του από τη θέση ηρεμίας. Ένα πέος μικρό στην ηρεμία μπορεί περίπου να διπλασιαστεί στη στύση.

Στη Νόσο PEYRONIE (Περονί) η ιδιότητα αυτή χάνεται γιατί η ελαστική ταινία που περιβάλλει τους σωλήνες (σηραγγώδη) του πέους, στο σημείο της οστέινης πλάκας, καταστρέφει το μοναδικό αυτό μηχανισμό διαστολής και επιμήκυνσης. Άρα το πέος δεν εκτείνεται στο σημείο που αυτή σκληραίνει λόγω της πλάκας (ασβέστωσης) με αποτέλεσμα στροφή του πέους (στράβωμα). Συνέπεια του στραβού πέους δεν είναι μόνο η δυσμορφία (που χαλά την ψυχολογία του άνδρα) αλλά και η λειτουργία της στύσης αφού στο σημείο της κάμψης η σκληρότητα του πέους δεν είναι σωστή.

Θες να γιατρευτείς πλήρως από τη νόσο;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν άμεσα και με ασφάλεια το πρόβλημα που σε απασχολεί!

Ο Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας σε μια λεπτομερή ανάλυση της νόσου Peyronie, μιας ασθένειας που παραμορφώνει το πέος και μαζί την αυτοπεποίθηση του άνδρα.

Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας
Αναπαραγωγή Βίντεο

Αιτίες – Συσχετίσεις – Κληρονομικότητα Πεϊκής Κάμψης – Νόσου Peyronie (Περονί)

Η νόσος PEYRONIE (Περονί) ονομάζεται ιδιοπαθής επειδή δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα το πραγματικό αίτιο που την προκαλεί (παθογενετικός μηχανισμός). Για μεγαλύτερη κατανόηση αυτής της παθολογίας, φανταστείτε ένα είδος ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή ένα ανοσολογικό νόσημα (π.χ. αλλεργία) για αυτό και ονομάζεται και αυτοάνοση πάθηση. Έχει συσχετιστεί με παθήσεις του εντέρου (ελκώδη κολίτιδα ή επεμβάσεις στο έντερο), επίσης έχει μία συγγένεια μία νόσο που ονομάζεται Dupuitren (Ντουπουιτρέν) που παραμορφώνει τα χέρια. 

Συχνά οι άνδρες που εμφανίζουνNόσο PEYRONIE (Περονί) αναφέρουν τραυματισμό στο παρελθόν. Τραυματισμό του πέους ο οποίος προκαλείται ως αποτέλεσμα κατάγματος του πέους στη διάρκεια μίας έντονης σεξουαλικής πράξης, ιδιαίτερα σε ορισμένες στάσεις. Π.χ. Η γυναίκα καθιστή στη λεκάνη του άνδρα, να γέρνει προς τα πίσω, προς τα άκρα /πόδια –ανάποδο cowgirl. 

Δεν είναι, όμως, απαραίτητο ο τραυματισμός να είναι μεγάλος. Σήμερα γνωρίζουμε ότι και μικρότεροι τραυματισμοί, που δεν γίνονται αντιληπτοί από τον άνδρα μπορούν σε βάθος χρόνου να προκαλέσουν τη στροφή αυτή του πέους. Αυτό όμως είναι μία από τις αιτίες που είναι δυνατό να προκαλέσουν το πρόβλημα και να έχουμε ένα στραβό πέος. Νοσήματα του προστάτη και φλεγμονές μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο πρόβλημα.

Διάγνωση Πεϊκής Κάμψης – Νόσου Peyronie (Περονί)

Μια φυσική εξέταση είναι συχνά αρκετή ώστε να εντοπιστεί η παρουσία της πλάκας στο πέος και να διαγνωστεί η νόσος. Ο ιατρός σας θα μιλήσει και με τη σύντροφο σας σχετικά με τη σεξουαλική σχέση. Η ψηφιακή φωτογραφία μιας στύσης που μπορεί να ληφθεί στο σπίτι, θα διευκολύνει τον ιατρό σας να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στη συνέχεια θα προχωρήσει ο ίδιος στην εξέταση του πέους με υπερηχογράφημα, ώστε να αξιολογήσει το σχηματισμό της πλάκας και τη ροή του αίματος. Θα εξεταστεί επίσης και η ευαισθησία του πέους. Είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί ότι ο μηχανισμός της στύσης λειτουργεί καλά πριν τεθεί το ζήτημα του χειρουργείου

Θεραπεία Πεϊκής Κάμψης – Νόσου Peyronie (Περονί)

Οι συντηρητικές θεραπευτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται πιο συχνά περιλαμβάνουν:

  1. Συμπληρώματα διατροφής, για παράδειγμα βιταμίνη Ε
  2. Διάφορα φάρμακα
  3. Ενέσιμα φάρμακα
  4. Θεραπεία με κρουστικά κύματα
  5. Ακτινοβολία της πλάκας με ακτίνες Χ

Η σύγχρονη ιατρική έρευνα αναδεικνύει ότι οι περισσότερες από τις παραπάνω θεραπείες δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη νόσο, ενώ παράλληλα έχουν υψηλό κόστος. Κάποιες από αυτές μάλιστα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων φαρμάκων, καθώς και της ακτινοβολίας, όχι μόνο δεν προσφέρουν κανένα όφελος, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και σοβαρές παρενέργειες. Τα κρουστικά κύματα εάν εφαρμοστούν σωστά είναι πιθανό να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση από τον πόνο. 

Σε άπειρα χέρια όμως μπορούν να προκαλέσουν το σχηματισμό νέας πλάκας, ή και να βλάψουν επιπλέον ιστό.
Η συντηρητική θεραπεία θα έπρεπε να επιχειρείται μόνο κατά τη διάρκεια των 6 πρώτων μηνών, μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Στη συνέχεια, όταν δεν υπάρχει πλέον ελπίδα αυτόματης ίασης και το πρόβλημα είναι σοβαρό, μπορεί να τεθεί το ζήτημα της χειρουργικής αντιμετώπισης της νόσου.

Χειρουργείο

Η νόσος Peyronie (περονί) πρέπει να έχει κάνει την εμφάνιση της τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη διεξαγωγή χειρουργείου, γιατί στο διάστημα αυτό η νόσος παραμένει ενεργή και υπάρχει ο κίνδυνος να ανπτυχθεί πλάκα σε διαφορετικό σημείο. Σήμερα υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες χειρουργικές τεχνικές, εκ των οποίων τις τρεις δεν τις χρησιμοποιούμε γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι καταστροφικές για τους ασθενείς. Ωστόσο παρακάτω περιγράφονται οι λόγοι που τις αποφεύγουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο  να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη εναλλακτική για εσάς, βασισμένοι σε τεκμηριωμένα δεδομένα. 

Η νόσος Peyronie (Περονί) είναι ιάσιμη!

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών έχουν αντιμετωπίσει άμεσα και με ασφάλεια χιλιάδες περιπτώσης της νόσου περονί.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΙΓΟΥΡΙΑ - ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Πεϊκή Κάμψη - Νόσος Peyronie (Περονί)

Τεχνικές Αποκατάστασης Πεϊκής Κάμψης - Νόσου Peyronie (Περονί)

1η τεχνική: η τεχνική της πτύχωσης (Nesbit)

 Με μεγάλη απογοήτευση παρατηρούμε ότι αυτή είναι η τεχνική που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χειρουργών. Είναι απλή και γρήγορη στην εκτέλεση της, ενώ δεν απαιτεί προηγούμενη εξειδικευμένη γνώση. Χρησιμοποιεί ραφές ώστε να σχηματίσει πτύχωση στην υγιή πλευρά του πέους, το οποίο έχει σαν συνέπεια τη μείωση του πεϊκού μήκους. Δυστυχώς, η ινώδης πλάκα παραμένει ανέπαφη.

Για τους νεότερους ασθενείς δεν υπάρχει ουσιαστικό όφελος από τη στιγμή που η δυνατότητα επίτευξης μιας μη επώδυνης στύσης, ικανής για συνουσία, την οποία παρέχει η τεχνική, υπήρχε και πριν τη διεξαγωγή της. Επιπρόσθετα, οι ραφές μπορεί μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα να μην αντέξουν τις ισχυρές στύσεις. Κάποιες φορές, ο χειρουργός μπορεί να σχηματίσει μια πτύχωση με περισσότερο ιστό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κάμψης από την αντίθετη πλευρά, η οποία καθιστά απαραίτητο ένα νέο χειρουργείο, με συνέπεια μια μεγαλύτερη μείωση του πεϊκού μήκους.

Οι ασθενείς μετά το χειρουργείο συνήθως χρειάζεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο για 5-7 ημέρες, έτσι ώστε ο ιατρός να χορηγήσει την απαιτούμενη αγωγή και στο βαθμό του δυνατού να προληφθεί η υποχώρηση των ραφών από την πρώτη δυνατή στύση που θα λάβει χώρα σε αυτή την μετεγχειρητική φάση. Εκτός από τη μείωση του πεϊκού μήκους αυτό που, επίσης, μας ενοχλεί σε αυτή την τεχνική, είναι ότι αφήνει ακέραιο το κομμάτι του ιστού που έχει τη βλάβη, ενώ παράλληλα καταστρέφει υγιή ιστό, τη στιγμή που η πρόοδος των ιατρικών θεραπειών θα έπρεπε να προσανατολίζεται και να ενεργεί με γνώμονα ακριβώς το αντίθετο. 

Στην περίπτωση αυτή, ακριβώς επειδή η πλάκα δεν αφαιρείται, υπάρχει το ενδεχόμενο η βλάβη να αναπτυχθεί περισσότερο και να προκαλέσει αργότερα περεταίρω μείωση του πεϊκού μήκους. 

Πατήστε το κουμπί ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ για να αλλάξετε αυτό το κείμενο. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Πατήστε το κουμπί ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ για να αλλάξετε αυτό το κείμενο. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

4η τεχνική: Αφαίρεση της πλάκας και κάλυψη του ελλείμματος

Αυτή είναι η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιούμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ινώδους σκλήρυνσης του πέους. Με τη χρήση μικροχειρουργικής αφαιρούμε την πλάκα μαζί με τον ουλώδη ιστό που τη συνοδεύει, για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη και να επαναφέρουμε την κατάσταση που υπήρχε πριν την έναρξη της νόσου. Στη συνέχεια ανακατασκευάζουμε το προσβεβλημένο σηραγγώδες σώμα με τη βοήθεια μη τεχνητών υλικών, όπως είναι για παράδειγμα το πλέγμα ινιδίων κολλαγόνου υψηλής ποιότητας.


Με βάση την εκτεταμένη εμπειρία μας, αυτή η θεραπευτική προσέγγιση προσφέρει τη μόνη λογική τεχνική, ικανή να αντιμετωπίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Δεν αφήνει εμφανείς ουλές στο πέος και στην περίπτωση των ανδρών που έχουν υποβληθεί σε περιτομή, η νέα ουλή κρύβεται κάτω από αυτή της περιτομής που ήδη υπάρχει.


Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί η διεξαγωγή μιας ταυτόχρονης περιτομής όταν η ακροποσθία έχει επηρεαστεί ανεπανόρθωτα από τη δοκιμασία, ή έχει γίνει πολύ στενή και περιοριστική. Δεν πιστεύουμε, παράλληλα, ότι η συστηματική διεξαγωγή περιτομών είναι αποτελεσματική, τη στιγμή που ένας πεπειραμένος χειρουργός μπορεί με επιτυχία να διατηρήσει την ακροποσθία αποφεύγοντας τον κίνδυνο λοίμωξης ή περιορισμού της. Εξαιτίας του βαθμού δυσκολίας που ενέχει η τεχνική αυτή, μπορεί να εκτελεσθεί αποτελεσματικά από πολύ λίγους κλινικούς σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι κατέχουν την απαιτούμενη εμπειρία.


Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια και σε καμία περίπτωση δε θεωρείται νέα. Ο Δρ. Κωνσταντινίδης τη χρησιμοποιεί, τη βελτιώνει και την εξελίσσει τα τελευταία 15 χρόνια με αποτέλεσμα να είναι πλέον πραγματικά ειδικός σε αυτή. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακόμα και τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις, τις οποίες άλλοι ιατροί χαρακτηρίζουν μη αντιμετωπίσιμες. Θα χαρούμε να σας παρέχουμε αναλυτική και μη δεσμευτική συμβουλευτική αναφορικά με τις διαθέσιμες εναλλακτικές που ανταποκρίνονται στη δική σας, ιδιαίτερη περίπτωση.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΙΓΟΥΡΙΑ - ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Πεϊκή Κάμψη - Νόσος Peyronie (Περονί)

Συνοπτικά η δουλειά μας

Οι γιατροί μας είναι πρωτοπόροι στην θεραπεία για τη διόρθωση της πεϊκής κάμψης (στραβού πέους) καθώς έχουν αναπτύξει και βελτιώσει σημαντικά τις πιο προηγμένες χειρουργικές τεχνικές. Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, είναι χειρουργός, αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο για την αποτελεσματική χειρουργική αντιμετώπιση της Νόσου PEYRONIE (Περονί) και παράλληλα εκτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο αριθμό χειρουργείων στην Ευρώπη.

Το έργο του παρουσιάζεται συνοπτικά ως εξής:

1.Έχει εκτελέσει περισσότερα από 3000 χειρουργεία έως σήμερα
2.Έχει πάνω από 90% επιτυχία
3.Έχει μεγάλη εμπειρία σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως έντονη κάμψη
4.Κατευθύνει την εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών
5.Διατηρεί το μήκος του πέους
6.Αφαιρεί πλάκες που βρίσκονται κάτω από τη βάλανο του πέους, ή/και ανάμεσα στα σηραγγώδη σώματα
7.Διεξάγει διορθωτικό χειρουργείο σε περιπτώσεις αποτυχημένων επεμβάσεων

Πιο αναλυτικά:

  • Η τεχνική EGYDIO, που οι γιατροί μας χρησιμοποιούν και θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο, έχει ποσοστό επιτυχίας ανώτερο του 92%. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποτροπιάζουσα, μετεγχειρητικά, κάμψη. Επίσης δεν οδηγεί σε περαιτέρω σμίκρυνση του πέους ενώ αποκαθιστά και το μήκος του πέους που χάθηκε λόγω της νόσου.
  • Για τους ασθενείς που υποφέρουν επίσης από σοβαρή στυτική δυσλειτουργία και στην περίπτωση τους απαιτείται και εμφύτευση πεϊκής πρόθεσης, έχουμε πρωτοπορήσει με μια τεχνική που αυξάνει εντυπωσιακά και την περίμετρο και το μήκος του πέους από 3 έως 5 εκατοστά.
  • Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούμε είναι ελάχιστα επεμβατικές με μικρές και ως επί το πλείστον καθόλου επιπλοκές. Είναι επίσης ημερήσιας φροντίδας, επιτρέποντας στους ασθενείς να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από το ραντεβού σας, θα λάβετε ταχυδρομικώς ένα φάκελο που θα περιέχει έγγραφα επικύρωσης. Μετά την επικύρωση του ραντεβού, παρακαλείσθε να απέχετε από το κάπνισμα και το αλκοόλ 14 ημέρες πριν το χειρουργείο. Το κάπνισμα επιδεινώνει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης περιορίζοντας τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ενώ το αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στο μεταβολισμό. Δέκα ημέρες πριν το χειρουργείο πρέπει να σταματήσετε τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου που μειώνει την πηκτικότητα του αίματος, όπως είναι η ασπιρίνη, γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο σχηματισμού αιματώματος και οιδήματος.

Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να συμβουλευτείτε έναν από τους ιατρούς μας και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα έχετε άφθονο χρόνο ώστε να απαντηθούν όλες σας οι απορίες. Θα χρειαστεί ωστόσο να διαβάσετε τη περιγραφή που θα σας παρέχουμε αναφορικά με την προετοιμασία για το χειρουργείο. Για 6 ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού για το χειρουργείο δε θα πρέπει να φάτε, ή να πιείτε τίποτα. Αυτό ισχύει και για τα χειρουργεία που διεξάγονται με τοπική αναισθησία. Μετά τη λήψη ενός ήπιου ηρεμιστικού, ή ενός παυσίπονου, θα είστε έτοιμοι για το χειρουργείο.

Το χειρουργείο διεξάγεται σε ήρεμο περιβάλλον και δε χρειάζεται να έχετε κανένα άγχος από τη στιγμή που δε θα νιώσετε καθόλου πόνο. Η προσεκτική επιλογή των φαρμάκων που σας χορηγούνται εξασφαλίζουν ότι θα επανέλθετε στη φυσιολογική σας κατάσταση σύντομα μετά το χειρουργείο, χωρίς να έχετε δυσάρεστες αναμνήσεις από αυτό.

Κανονικά μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι μόλις 1-2 ώρες μετά. Ωστόσο επειδή δεν επιτρέπεται η οδήγηση για τις επόμενες ώρες εξαιτίας των φαρμάκων που έχουν χορηγηθεί και δεδομένου ότι πολλοί ασθενείς μας έρχονται από αρκετά μακριά, συστήνουμε τη διαμονή για ένα βράδυ σε κοντινό ξενοδοχείο, το οποίο είναι πιο φθηνό από την κλινική.

Θα σας δοθούν αντιβιοτικά και παυσίπονα για να συνεχίσετε την αγωγή στο σπίτι. Τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητο να τα πάρετε, ενώ τα παυσίπονα μόνο εάν τα χρειαστείτε. Μετά από 3- 4 ημέρες μπορείτε να κάνετε κανονικά ντους, αλλά να περιοριστείτε στη χρήση κανονικού σαπουνιού και όχι κρημνώδους προϊόντος. Ταυτόχρονα κάντε μια αλλαγή στη τομή και κρατείστε τη για μία εβδομάδα, ή χρησιμοποιείστε ένα ειδικό σπρέι ανάλογα με το είδος του χειρουργείου που κάνατε. Συνήθως χρησιμοποιούμε απορροφούμενα ράμματα τα οποία δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Στην περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει ράμματα που χρειάζονται αφαίρεση θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Για τις επόμενες 2-5 εβδομάδες μετά το χειρουργείο, ανάλογα με τον τύπο, θα πρέπει να απέχετε από τα σπορ και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Πρέπει να απέχετε επίσης από το κάπνισμα για 5 εβδομάδες γιατί εμποδίζει τη διαδικασία της επούλωσης.
Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγεται την ηλιοθεραπεία και ειδικότερα την έκθεση της χειρουργημένης περιοχής στον ήλιο για 8 τουλάχιστον εβδομάδες, ώστε να προληφθούν οι δυσχρωμίες του δέρματος τοπικά. Σας παρέχουμε ένα έντυπο με αναλυτικές συστάσεις σχετικά με την απαιτουμένη μετεγχειρητική φροντίδα

Θες να γιατρευτείς πλήρως από τη νόσο;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν άμεσα και με ασφάλεια το πρόβλημα που σε απασχολεί!
Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)
4.7 (94.17%) 24 votes
Επεμβάσεις Νόσου Peyronie
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γνωρίστε τους γιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΙΑΤΡΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Wujiang Liu

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος