Search
Close this search box.

Κρουστικά Κύματα - Νο1 Θεραπεία στυτικής αποκατάστασης

Η αποκατάσταση της στύσης έρχεται.. κατά κύματα

ανδρολόγος αθηνα ουρολόγος αθηνα Κωνσνταντίνος Κωνσταντινίδης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, πρώην πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Περιεχόμενα Σελίδας Κρουστικών Κυμάτων

Γενικές Πληροφορίες

Play Video about Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Η θεραπεία με κρουστικά κύματα παρέχει μια γρήγορη, εντελώς ανώδυνη κι αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας. Θεωρείται πως η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων στην περιοχή του πέους και του περινέου, συμβάλλει στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, σχεδόν ο μισός ανδρικός πληθυσμός της ηλικιακής ομάδας 40-70 ετών, θα παρουσιάσει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας κάποια στιγμή στη ζωή του, για παθολογικούς ή ψυχογενείς λόγους. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, ο εγκέφαλος δίνει εντολή να αυξηθεί η αιματική ροή στα πεϊκά αγγεία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη στύση. Αν η κυκλοφορία του αίματος παρεμποδίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο, όπως για παράδειγμα όταν υπάρχει σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών, η υπέρταση και ο διαβήτης, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στην επίτευξη στύσης. Η στυτική δυσλειτουργία έχει αποδειχθεί επίσης ότι επηρεάζεται από ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον (Parkinson), η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, και το κάπνισμα.

Τα κρουστικά κύματα είναι μια εντελώς ανώδυνη κι αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των προβλημάτων στύσης των ανδρών. Τα στοιχεία δείχνουν πως η θεραπεία με κρουστικά κύματα έχει άμεσα αποτελέσματα. Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο έχουμε θεραπεύσει περισσότερους από 20.000 ασθενείς μέχρι τώρα.

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!

Στυτική Δυσλειτουργία και Κρουστικά Κύματα

κρουστικά κύματα

Για την στυτική δυσλειτουργία, η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση μιας συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων, η οποία τα εφαρμόζει σε 5 συγκεκριμένες περιοχές του πέους και του περινέου. Καθεμιά από αυτές τις περιοχές δέχεται από 300 μέχρι 1500 κύματα κατά την διάρκεια μιας εικοσάλεπτης συνεδρίας.

Κλινικές μελέτες εμφάνισαν πως η ροή του αίματος αυξήθηκε και σε μερικά περιστατικά διπλασιάστηκε, ενώ βελτίωση συνέχισε να καταγράφεται ακόμα και τρεις μήνες μετά το πέρας των συνεδριών.

Τα στοιχεία δείχνουν λοιπόν πως η θεραπεία με κρουστικά κύματα έχει άμεσα αποτελέσματα σημαντικής θεραπευτικής αξίας. Ακόμα και αν τα προβλήματα στύσης επανεμφανιστούν, η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων μπορεί να επαναληφθεί χωρίς κανένα κίνδυνο για εμφάνιση παρενεργειών.

Η Θεραπεία με Κρουστικά Κύματα

Η θεραπεία της ΣΔ εξαρτάται πάντα από την αιτια εμφάνισής της. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε τυχόν καρδιαγγειακά νοσήματα ή σακχαρώδη διαβήτη, προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση αυτών των παθολογικών καταστάσεων. Σε κάποιες περιπτώσεις, η απώλεια βάρους και η διακοπή του καπνίσματος έχουν την ιδιότητα από μόνα τους να συμβάλλουν στην βελτίωση της στυτικής λειτουργίας.

Στην περίπτωση που η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής κριθεί απαραίτητη, οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 εφαρμόζονται ευρύτατα. Οι συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες λειτουργούν αυξάνοντας προσωρινά την αιματική ροή στην περιοχή του πέους. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι αυτά τα φάρμακα δεν επιφέρουν οριστική θεραπεία και λαμβάνονται κατ΄ επίκληση.

Η θεραπεία με χρήση κρουστικών κυμάτων τυγχάνει ευρείας εφαρμογής στην ιατρική στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου αριθμού καταστάσεων, από τη στηθάγχη, έως τα έλκη του διαβητικού ποδιού. Τα κρουστικά κύματα όπως προαναφέραμε, αυξάνουν την αιματική ροή στην περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα και πιθανώς ενεργοποιούν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο έχει την ιδιότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και με αυτό τον τρόπο να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!

Συχνές Ερωτήσεις για τα Κρουστικά Κύματα

Τα κρουστικά κύματα παρουσιάζουν ελάχιστες αντενδείξεις, συνεπώς η συντριπτική πλειοψηφία των πασχόντων από στυτική δυσλειτουργία μπορούν να την ακολουθήσουν. Όπως και να’ χει ο γιατρός σας θα λάβει λεπτομερές ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό και θα προχωρήσει στις κατάλληλες απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις πριν σας προτείνει οποιαδήποτε θεραπεία.

Οι παρενέργειες από την χρήση των κρουστικών κυμάτων στο πέος είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Όταν τα κρουστικά κύματα εφαρμόζονται από εξειδικευμένο επαγγελματία με εγκεκριμένο και ειδικό μηχανισμό, δεν υπάρχουν παρενέργειες. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως πολλά μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και διαφημίζονται ως συσκευές κρουστικών κυμάτων, δεν είναι τέτοιες και συνεπώς η χρήση τους δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα οφέλη.

Φυσικά. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί άφοβα και χωρίς παρενέργειες, πάντα βέβαια υπό την επίβλεψη 

Μέσα από την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του πέους και του περινέου, επιτυγχάνεται αυξημένη ροή αίματος στο πέος και η ενισχύεται η αγγειογένεση. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αύξηση της αιμάτωσης του πέους και κατά συνέπεια ισχυρότερες στύσεις.