Search
Close this search box.

Τί ακριβώς πραγματεύεται η ανδρολογία;

    Ανδρολογία καλείται η ειδικότητα της ιατρικής που πραγματεύεται την υγεία του άνδρα και ειδικότερα ασχολείται με τις παθήσεις τις σχετικές με το  αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και τις νόσους του ουρολογικού συστήματος.
Γενικά μιλώντας, θα μπορούσαμε να «χωρίσουμε» την Ανδρολογία σε τρία επιμέρους τμήματα:

Διαταραχές της στύσης

Υπογονιμότητα

Λειτουργική και αισθητική ουρογεννητική επανορθωτική χειρουργική.

   Οι ανδρολόγοι, είναι οι ειδικά εκπαιδευμένοι χειρουργοί ουρολόγοι που έχουν χρόνια εξειδίκευσης πάνω στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών και και αναπαραγωγικών διαταραχων του άνδρα και εξασκούν το αντικείμενο ασκώντας αποκλειστικά αυτή την ειδίκευση. Οι καταρτισμένοι ανδρολόγοι πρέπει να συγκεντρώνουν μία ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών όπως τα ακόλουθα:

Εξαίρετες χειρουργικές ικανότητες, ούτως ώστε να είναι σε θέση να εκτελούν περίπλοκες ουρογεννητικές επανορθωτικές επεμβάσεις.

Μακροχρόνια πρακτική εμπειρία που να τους καθιστά ικανούς να διαγνώσουν μια πλειάδα περιστατικών και να παρέχουν θεραπείες εξατομικευμένες πάνω στο προφίλ του κάθε ασθενούς.

Διακριτικότητα και ευθύτητα προς τους ασθενείς, στοιχεία απαραίτητα για την αντιμετώπιση στρεσογόνων για καταστάσεων οι οποίες προκαλούν ντροπή ή αμηχανία σε αρκετούς ασθενείς.

Η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία εξαρτάται από ποικίλους βιολογικούς, ορμονικούς και ψυχολογικούς παράγοντες, γι’ αυτό ο ιατρός ανδρολόγος πολλές φορές πρέπει να μπορεί να συναργαστεί και να συντονίσει ιατρούς ποικίλων ειδικοτήτων όπως για παράδειγμα διαβητολόγους, καρδιολόγους, ψυχολόγους, ενδοκρινολόγους κ.α. Αυτή η συνεργασία είναι απαραίτητη ούτως ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πολυπαραγοντικό και ιδιαίτερο πρόβλημα του κάθε ασθενούς ατομικά.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι οι εξασκούντες την ανδρολογία θα πρέπει να είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου και να είναι κάτοχοι εξαιρετικών επικοινωνιακών ικανοτήτων, εξασφαλίζομτας έτσι σωματική και ψυχική ευεξία στους ασθενείς τους.

Πέρα από τις πιστοποιημένες ιατρικές ικανότητες και την αναμφισβήτητη εμπειρία του επιστημονικού μας προσωπικού, το περιβάλλον μας έχει δημιουργηθεί με γνώμωνα την απόλυτη διαφάνεια και υποστήριξη των επισκεπών έτσι ώστε τα οι πιθανότητες για το ιδανικό θεραπευτικό αποτέλεσμα να μεγιστοποιούνται μέσα σε μια ατμόσφαιρα, φιλική, ευχάριστη και χαλαρή.

Διαβάστε Επίσης

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.