Search
Close this search box.

Oκτώ δεδομένα για το πέος που ίσως δεν γνωρίζετε! Μέρος 2ο

5. Οι δονητές λειτουργούν και για το πέος

Η χρήση των δονητών δεν απευθύνεται μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες. Συχνά μάλιστα άνδρες που υποφέρουν από τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, μπορούν να φτάσουν στην εκσπερμάτιση με τη βοήθεια ενός ειδικού ιατρικού δονητή, ο οποίος εφαρμόζεται στο κάτω μέρος της βαλάνου. Οι δονητές αυτοί είναι σχεδιασμένοι ώστε να ερεθίζουν τμήματα του νευρικού συστήματος που εμπλέκονται στην εκσπερμάτιση.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι περισσότεροι άνδρες δε χρειάζονται τη συσκευή αυτή για να έρθουν σε οργασμό. Δεν είναι απαραίτητο όμως να συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος για να το δοκιμάσει κανείς.

6. Το πέος έχει σχήμα μπούμερανγκ!

Το μισό πέος βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματος. Ακριβώς όπως δε βλέπουμε τη ρίζα μιας μεγάλης βαλανιδιάς κάτω από το χώμα , έτσι δε βλέπουμε και τη ρίζα του πέους μέσα στην πύελο, προσκολλημένη στο ηβικό οστούν.

Η μαγνητική απεικόνιση ενός πέους σε στύση, δείχνει ότι έχει το σχήμα ενός μπούμερανγκ.

7. Το πέος είναι περιβάλλον ανάπτυξης βακτηρίων

Το δέρμα του πέους φιλοξενεί 42 διαφορετικά είδη βακτηρίων σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα. Το ανθρώπινο σώμα άλλωστε συνιστά ένα οικοσύστημα.

Τα πέη που έχουν υποβληθεί σε περιτομή όμως δεν έχουν την ίδια ποσότητα και ποικιλία βακτηρίων με αυτά που δεν έχουν υποβληθεί.

Πολλά από τα βακτήρια μάλιστα που ανιχνεύονταν σε μικρότερη συγκέντρωση, ή και απουσίαζαν μετά την περιτομή, είναι αναερόβια, δηλαδή δε χρειάζονταν οξυγόνο για να αναπτχθούν.

Η εσωτερική αναδίπλωση της ακροποσθίας είναι ένας βλεννογόνος, όπως αυτός του εσωτερικού των βλεφάρων , όπου επιβιώνουν συγκεκριμένα βακτήρια που δε ζουν στο στεγνό δέρμα.

Η έρευνα που εξετάζει τη σχέση της περιτομής με τα βακτήρια του πέους, μπορεί να εξηγήσει ίσως γιατί η παραπάνω επέμβαση έχει σχετισθεί με μικρότερο κίνδυνο προσβολής από τον HIV. Σύμφωνα με μια θεωρία, τα αναερόβια βακτήρια μπορεί να παρακινήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να απαντήσει με έναν τρόπο που καθιστά τα κύτταρα πιο ευάλωτα στη λοίμωξη από τον HIV.

8.Οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν κάνει περιτομή

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 30% των ανδρών από 15 ετών και άνω έχουν κάνει περιτομή, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η συχνότητα εξαρτάται πολύ από τους παράγοντες της θρησκείας και της εθνικότητας. Σχεδόν όλοι οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι έχουν κάνει περιτομή και αντιστοιχούν στο 70% του συνολικού αριθμού των ανδρών που έχουν υποβληθεί σε αυτή.
Κάποιες μελέτες έχουν αναδείξει διάφορα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την περιτομή, όπως είναι ο μικρότερος κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και ο μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στο πέος.

Στην Αμερική τα δεδομένα αυτά δε θεωρούνται επαρκή ώστε να συστήνεται η περιτομή ως επέμβαση ρουτίνας. Οι παιδίατροι όμως, καλούν τους γονείς να λαμβάνουν υπόψη τους, πέρα από τους θρησκευτικούς και τους πολιτιστικούς λόγους και τους ιατρικούς, κατά τη λήψη της απόφασης αναφορικά με την υποβολή, ή όχι, του νεογέννητου αγοριού τους σε περιτομή.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ και η UNAIDS συστήνουν την περιτομή ως μέσο πρόληψης της λοίμωξης από HIV. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η περιτομή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στον άνδρα μετά από ετεροφυλόφιλη επαφή κατά 60% περίπου.

Πηγή : webmd

Διαβάστε Επίσης