Νέα επαναστατική έρευνα αποκαλύπτει ότι η ενεργή σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγαλύτερες ηλικίες, βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου και την διαύγεια του πνεύματος.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Η libido μειώνεται πάντα με την αύξηση της ηλικίας;

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι ανακάλυψε ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα σε άτομα ηλικίας 50-83 ετών μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, τις γλωσσικές δεξιότητες και την μνήμη.

Τα αποτελέσματα αυτά της έρευνας έρχονται να επαληθεύσουν τις υπόνοιες που προϋπήρχαν σχετικά με τη δυνατότητα του εγκεφάλου να βελτιώνεται καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, και τα οφέλη από κάθε είδους σωματική δραστηριότητα.

Η σεξουαλική δραστηριότητα του ανθρώπου αποτελεί μια περιοχή εντεταμένης μελέτης και ήδη υπήρχουν αναφορές  που υποδεικνύουν θετικές απελευθερώσεις ενδορφινών, και οφέλη για την υγεία όπως η καύση λίπους και η βελτίωση των καρδιακών παλμών μέσω των σεξουαλικών σχέσεων.

Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουν οι άντρες, η περίπτωση εμφάνισης της Στυτικής Δυσλειτουργίας μπορεί να αυξηθεί και μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο στις δραστηριότητες αυτές.

Πρόσφατες αναφορές έδειξαν ότι η θεραπεία Shockwave  για τους ηλικιωμένους άνδρες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών καταστάσεων στυτικής δυσλειτουργίας με επούλωση κατεστραμμένου μυϊκού ιστού.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη Στυτική Δυσλειτουργία επισκεφθείτε την αντίστοιχη ενότητα ή ελάτε σε επαφή μαζί μας.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Διαβάστε Επίσης

konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.