Πόσο πιθανό είναι ένας άνδρας να εμφανίσει στυτικά προβλήματα μετά από ένα κάταγμα πυέλου;

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Πόσο πιθανό είναι ένας άνδρας να εμφανίσει στυτικά προβλήματα μετά από ένα κάταγμα πυέλου;

Σύμφωνα με τους ειδικούς μετά από ένα κάταγμα πυέλου κάποιοι άνδρες θα εμφανίσουν σεξουαλική δυσλειτουργία. Σημαντικό ρολό παίζει βέβαια η σοβαρότητα του κατάγματος, καθώς και το σημείο στο οποίο αυτό εντοπίζεται. Η σχετική έρευνα δείχνει ότι το 1/3 περίπου των ανδρών που υποφέρουν από κάταγμα πυέλου αναπτύσσουν κάποιο βαθμό σεξουαλικής δυσλειτουργίας και πιο συγκεκριμένα εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία.

Το κάταγμα της πυέλου είναι αποτέλεσμα ισχυρού τραυματισμού της πυέλου που μπορεί, για παράδειγμα, να συμβεί από αυτοκινητιστικό ατύχημα ή από μια άσχημη πτώση. Σε κάποιες περιπτώσεις επέρχεται αυτοΐαση, σε κάποιες άλλες χρειάζεται χειρουργείο.

Εκτός από τα οστά της πυέλου ένα κάταγμα στην περιοχή μπορεί να τραυματίσει τα γειτονικά όργανα, όπως είναι η κύστη, το έντερο, ο προστάτης αδένας, το πέος και οι όρχεις.

Τα νεύρα που περιβάλλουν αυτά τα όργανα ενδέχεται επίσης να καταστραφούν συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι απαραίτητα για τη στυτική λειτουργία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όταν ένας άνδρας διεγείρεται σεξουαλικά ένα δίκτυο νεύρων στέλνει σήμα από τον εγκέφαλο στο πέος με σκοπό την ενεργοποίηση της στυτικής λειτουργίας. Εάν τα νεύρα δε λειτουργούν σωστά η επίτευξη στύσης μπορεί να μην είναι δυνατή, ή εάν είναι η στύση ενδέχεται να είναι αδύναμη.

Εάν η βλάβη των νεύρων δεν είναι πολύ σοβαρή, ο άνδρας θα έχει ξανά στο μέλλον φυσιολογική στυτική λειτουργία, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί χρόνος προκειμένω αυτό να συμβεί. Η περίοδος της ανάρρωσης εξαρτάται από την έκταση του τραυματισμού.

Οι άνδρες που έχουν υποστεί πιο σοβαρούς τραυματισμούς είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να λάβουν κάποια αγωγή για τη στυτική δυσλειτουργία, όπως είναι τα χάπια, οι συσκευές κενού, ή το χειρουργείο πεϊκής πρόθεσης.

Οι άνδρες που πιστεύουν ότι έχουν υποστεί κάταγμα πυέλου θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια, ιδιαίτερα εάν δουν αίμα στην κορυφή του πέους ή αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την ούρηση.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Διαβάστε Επίσης

konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.