Επιτρέπεται πλέον η δωρεά σπέρματος στην Ιταλία

20/02/2015

Το ιταλικό δικαστήριο προχώρησε πρόσφατα σε άρση της απαγόρευσης της δωρεάς σπερματοζωαρίων και ωαρίων για τους σκοπούς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των υπογόνιμων ζευγαριών, τα οποία αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για την άρση αυτής της απαγόρευσης η οποία συνιστά άρθρο του νόμου που ψηφίστηκε το 2004 για τη ρύθμιση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

H υπουργός υγείας της Ιταλίας, Beatrice Lorenzin κάλεσε το κοινοβούλιο να αναθεωρήσει τη σχετική νομοθεσία από τη στιγμή που η εφαρμογή της ήταν προβληματική.

Μέχρι σήμερα, τα υπογόνιμα ζευγάρια στην Ιταλία παρέκαμπταν την απαγόρευση ταξιδεύοντας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου επιτρεπόταν η δωρεά σπερματοζωαρίων και ωαρίων. Το 2009, το ιταλικό δικαστήριο αναθεώρησε άλλο ένα αμφιλεγόμενο σημείο του νόμου, το οποίο επέτρεπε τη σύγχρονη δημιουργία μέχρι τριών το πολύ εμβρύων και επέβαλε την ταυτόχρονη εμφύτευση και των τριών.
Η συντηρητικότητα της νομοθεσίας αντανακλά την επιρροή που δέχονται οι ιταλοί νομοθέτες από το Βατικανό, η διδασκαλία του οποίου απαγορεύει την τεχνητή αναπαραγωγή.

Πηγή : hosted.ap.org

Share on facebook
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Θες να λύσεις τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γνωρίστε τους γιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΙΑΤΡΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Ευάγγελος Ζαχαράκης

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Δρ. Γιάννης Καταφυγιώτης

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Άρθρα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δε πρέπει να χάσετε