Η αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε 10 λεπτά με μια εισπνοή!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ένα εισπνεόμενο φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη στύσης μέσα σε 10 λεπτά, θα μπορούσε να είναι η νέα θεραπευτική αντιμετώπιση της στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ).

Η εισπνευστική συσκευή περιέχει, σε μορφή σκόνης, ένα φάρμακο που ονομάζεται απομορφίνη το οποίο διεγείρει τους χημικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο. Αν και η αποτελεσματικότητα του βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση στα πλαίσια κλινικών δοκιμών, η συσκευή αυτή, η οποία μοιάζει με αυτή που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του άσθματος, φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει τη θεραπευτική επιλογή πολλών ανδρών που υποφέρουν από ΣΔ, εφόσον βέβαια τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά.

Οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5, έχουν αναμορφώσει το θεραπευτικό σχήμα της ΣΔ τη τελευταία δεκαετία. Το 30% των ανδρών που τα λαμβάνει όμως δε βλέπει παρά μικρή , ή και καθόλου βελτίωση στη στυτική του λειτουργία. Για τους άνδρες αυτούς οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν είναι οι ενδοσηρραγγώδεις ενέσεις και το χειρουργείο της πρόθεσης, κατά το οποίο τοποθετείται μια αντλία η οποία χρησιμοποιείται για να αυξηθεί κατά βούληση η αιματική ροή.

Ακόμα όμως και οι άνδρες που ανταποκρίνονται στη θεραπεία με αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5, χρειάζονται κάποιο διάστημα από τη στιγμή της λήψης μέχρι να είναι έτοιμοι για τη σεξουαλική πράξη. Ο χρόνος αυτός είναι γύρω στα 40 λεπτά.

Εκτιμάται ότι οι μισοί από τους άνδρες με ηλικία πάνω από 40, εμφανίζουν περιστασιακά προβλήματα με τη στύση τους. Οι πιθανές αιτίες για αυτό ποικίλουν από το διαβήτη και την ορμονική ανεπάρκεια, μέχρι την κατάθλιψη και το στρες.

Η απομορφίνη είναι το φάρμακο που αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση της νόσου του Parkinson. Οι ερευνητές όμως παρατήρησαν ότι είχε παράλληλα την ιδιότητα να ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία του άνδρα. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι η πλειοψηφία των 600 ανδρών που χρησιμοποίησαν την εισπνευστική συσκευή με την απομορφίνη, μπορούσε να έχει στύση μέσα σε 10 λεπτά από την εισπνοή.

Η εταιρεία που δοκιμάζει την εν λόγω εισπνευστική συσκευή ελπίζει ότι μια μέρα θα αποτελεί θεραπεία πρώτης γραμμής για τη στυτική δυσλειτουργία.

Πηγή : dailymail.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Διαβάστε Επίσης

konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.