Οργασμός και σεξουαλική ικανοποίηση στα νεόνυμφα ζευγάρια

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Οργασμός και σεξουαλική ικανοποίηση στα νεόνυμφα ζευγάρια

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την σεξουαλική ικανοποίηση της συζύγου, καθώς είναι ενδεικτική για την ποιότητα της ερωτικής εμπειρίας και για τα δυο μέλη της σχέσης.

Έρευνες που είχαν καταρτιστεί παλαιότερα σπάνια είχαν μια ολιστική αντιμετώπιση πάνω στο οργασμό και δεν περιελάμβαναν σημαντικές μεταβλητές όπως η επικοινωνία κατά την διάρκεια της συνουσίας.

Στην παρούσα μελέτη συλλέχθηκαν δεδομένα από 1.683 ετεροφυλόφιλα, νεόνυμφα ζευγάρια και επικεντρώθηκε στο πως ο οργασμός επηρεάζει την ποιότητα της σεξουαλικής σχέσης, αλλά και κατ’επέκταση την γενικότερη ικανοποίηση από την σχέση. Ο ηλικιακός μέσος όρος των ανδρών ήταν τα 30 χρόνια, ενώ των γυναικών τα 28.

Από τα ζευγάρια ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια πάνω στην συχνότητα των οργασμών τους και την συχνότητα των οργασμών που πίστευαν ότι έχουν οι σύντροφοί τους. Από αυτά τα δεδομένα οι ερευνητές εντόπισαν και την εσφαλμένη αντίληψη των συντρόφων, δηλαδή πόσους οργασμούς νόμιζαν ότι έχουν οι σύντροφοί τους και πόσους πραγματικά είχαν.

Επίσης στο ερωτηματολόγιο συμπεριλήφθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την σεξουαλική επικοινωνία, με την ικανοποίηση από την σχέση και με την σεξουαλική ικανοποίηση.

Το 87% των ανδρών και το 49% των γυναικών ανέφεραν σταθερούς οργασμούς. Παρόλα αυτά, το 43% των ανδρών είχαν εσφαλμένες εντυπώσεις σχετικά με την συχνότητα των οργασμών της συζύγου τους ˙ με άλλα λόγια, θεωρούσαν ότι η σύζυγός τους έρχεται σε οργασμό συχνότερα ή σπανιότερα απ’ότι στην πραγματικότητα.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όσο πιο ορθή αντίληψη είχαν οι συμμετέχοντες για την συχνότητα τον οργασμών των συντρόφων τους, τόσο καλύτεροι ήταν και οι υπόλοιποι ποιοτικοί δείκτες της σχέσης τους.

Βρέθηκε επίσης ότι ο βαθμός σεξουαλικής επικοινωνίας επηρέαζε σημαντικά την συχνότητα των γυναικείων οργασμών, όπως επίσης και την γενικότερη ευεξία τους. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι η επικοινωνία κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης βελτιώνει σημαντικά τον βαθμό ικανοποίησης των γυναικών.

Παραδόξως δεν βρέθηκε συσχετισμός μεταξύ της αναφερόμενης συχνότητας οργασμών των ανδρών και του βαθμού ικανοποίησης που ανέφεραν από την σχέση ή την σεξουαλική ζωή, γεγονός που κατά κάποιο τρόπο εξέπληξε τους ερευνητές, αν λάβουμε υπόψη την σημασία που δίνουν οι άνδρες στον οργασμό για να αξιολογήσουν την ερωτική εμπειρία.

Σημαντικό εύρημα θεωρήθηκε επίσης ότι η συχνότητα των γυναικείων οργασμών επηρεάζει άμεσα τον βαθμό σεξουαλικής ικανοποίησης των ανδρών, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν πολύ σημαντική την ικανοποίηση της συζύγου και ότι αντλούν και οι ίδιοι ικανοποίηση από τον οργασμό της.

Συμπερασματικά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον γυναικείο οργασμό οδηγεί σε γενικότερα μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση για το ζευγάρι.

Λόγω της φύσης της έρευνας, οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν ήταν ξεκάθαρο αν η καλύτερη επικοινωνία οδηγεί σε πιο συχνούς οργασμούς ή αν η επικοινωνία αυτή ήταν αποτέλεσμα των καλών σεξουαλικών σχέσεων. Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν εξαχθεί από νεόνυμφα ζευγάρια και μπορεί να μην ισχύουν για ζευγάρια που είναι παντρεμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Διαβάστε Επίσης

konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.