Συνέντευξη του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στο Ράδιο Υγεία, για την εφαρμογή του Botox στην αντιμετώπιση της Στυτικής Δυσλειτουργίας

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μίλησε στο Ραδιο Υγεία και στη Σοφία Νέτα τη χρήση του botox για την στύση.
Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Η λογικής της χρήσης του botox στη δυσκολία της στύσης είναι παρόμοια με αυτή της χρήσης του για τις ρυτίδες. Το botox χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα, άρα δεν δημιουργούνται ρυτίδες στο μέτωπο και το πρόσωπο γενικότερα.

Η χαλάρωση, ή μυϊκή χάλαση όπως το λέμε επιστημονικά, είναι η βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια καλή κυκλοφορία του αίματος. Η καλή κυκλοφορία δε είναι προϋπόθεση της στύσης. Γιατί η στύση δεν είναι κάτι άλλο, παρά ένα αιμοδυναμικό φαινόμενο.
Με το botox ουσιαστικά ανοίγουν οι “κρουνοί” της κυκλοφορίας με μυοχάλαση. Άρα μετά από τις πολλές χρήσεις που ήδη έχει το botox, σκεφτήκαμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τις δυσκολίες της στύσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια αντιγραφή στην ιατρική αν το θέλετε. Μια ουσία που χρησιμοποιείται από άλλες ειδικότητες τη μεταφέρουμε ως εμπειρία στη δική μας. Δεν ανακαλύπτουμε ένα καινούριο φάρμακο, αλλά παίρνουμε την παρενέργεια ενός φαρμάκου από άλλες ειδικότητες, και τη χρησιμοποιούμε σαν κύρια ενέργεια στη δική μας ειδικότητα. Πολλά φάρμακα χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο σε πολλές ειδικότητες. Αυτό είναι φαινόμενο συχνό και ασφαλές θα έλεγα, γιατί το botox έχει χρησιμοποιηθεί πια παντού… στο έντερο, στην κοιλιά, στο πρόσωπο, ακόμη και με ενέσεις κοντά στον οισοφάγο για το αδυνάτισμα. Και τώρα θα το χρησιμοποιήσουμε και για τη στύση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Διαβάστε Επίσης

konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.