2

Γιατί η απιστία φουντώνει την άνοιξη;

Γιατί η απιστία φουντώνει την άνοιξη;

Σε μια μετανάλυση πολλών ερευνών για τη λίμπιντο, που έκανε το Πανεπιστήμιο Harvard, φάνηκε πως οι οργασμοί των ανθρώπων διπλασιάζονται την περίοδο της άνοιξης συγκριτικά με τον χειμώνα. Το εύρημα «κέντρισε» τους Έλληνες ειδικούς, που θέλησαν να κάνουν ανάλογη μελέτη.

Λίγο η άνοιξη, λίγο οι ορμόνες, λίγο τα ρούχα που λιγοστεύουν λόγω ανόδου της θερμοκρασίας, ανθίζουν τα λουλούδια και μαζί «ανθίζει» και η απιστία. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή «φουντώνει» η ερωτική επιθυμία, παραμερίζοντας αναστολές και ηθικούς φραγμούς.

Η βαθμολόγηση της απιστίας είχε σκορ από 0 έως 10, ανάλογα με το πόσες φορές απίστησαν σε μια περίοδο έξη μηνών. Το σκορ απιστίας έδειξε πως η χειμερινή περίοδος κινήθηκε από 0 έως 3, ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι από 6 έως 10», μας λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Dubai Center of Andrology και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

Διαβάστε Επίσης