Έχεις Στυτική Δυσλειτουργία;

Προσφέρουμε άμεσες λύσεις στο πρόβλημα!

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης με την έμπειρη ιατρική του ομάδα έχουν θεραπεύσει περισσότερους από 20.000 ασθενείς μέχρι τώρα. Προσφέρουμε τις πιο προηγμένες θεραπείες για άμεση και μόνιμη λύση στη στυτική δυσλειτουργία.

Κωνσταντινίδης

Γενικές Πληροφορίες

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η αδυναμία επίτευξης, ή διατήρησης μιας στύσης ικανοποιητικά σκληρής, ώστε να επιτρέπει την διεισδυση, και κατά συνέπεια την συνουσία. Η ΣΔ μπορεί να συνίσταται είτε στην ολοκληρωτική αδυναμία επίτευξης στύσης, είτε σε μια ασυνεπή, μη προβλέψιμη ικανότητα επίτευξης ικανοποιητικής στύσης, ή ακόμα και μια τάση διατήρησης στύσεων με σύντομη χρονική διάρκεια. Υπολογίζεται ότι περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού των ανδρών σε κάποιο στάδιο της ζωής του θα εμφανίσει πρόβλημα με την στυτική του λειτουργία. Είναι ξεκάθαρο ότι σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, τα ποσοστά της ΣΔ είναι μεγαλύτερα.

Στους άνδρες ηλικίας 50 ετών το ποσοστό που εμφανίζει ολική αδυναμία επίτευξης στύσης είναι 4%, στους άνδρες ηλικίας 60 ετών το ποσοστό ανεβαίνει στο 17%, ενώ η συχνότητα εμφάνισης της ΣΔ απογειώνεται για τους άνδρες άνω των 75 ετών στο 47%. Παρόλα αυτά η στυτική δυσλειτουργία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα σύμπτωμα της προχωρημένης ηλικίας καθώς είναι θεραπεύσιμη σε κάθε ηλικία.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο και οι γιατροί του, έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς περισσότερα από 25.000 περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας παγκοσμίως. Στις εγκαταστάσεις διενεργούνται όλοι οι απαραίτητοι κλινικοί έλεγχοι, ψυχολογικές εκτιμήσεις, ορμονικές, φαρμακευτικές και χειρουργικές θεραπείες, παρέχοντας μας την πεποίθηση πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό με επιτυχία.

Η εμπειρία των ιατρών μας σε συνδυασμό με τις υποδομές μας μας επιτρέπει να εξατομικεύουμε την θεραπεία στο φυσικό και ορμονικό προφίλ κάθε άνδρα ξεχωριστά. Αντίθετα οι λιγότερο πεπειραμένοι ιατροί συνήθως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την στυτική δυσλειτουργία μόνο με φάρμακα, με πενιχρά αποτελέσματα και με τους άνδρες να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

 • Περισσότερα από 25.000 περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία.
 • Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να έλθουν σε σεξουαλική επαφή από την πρώτη κιόλας ημέρα.
 • Οι μέθοδοι μας δεν περιορίζονται στην συνταγογράφηση γαρμάκων αλλά έχουν ως στόχο την εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς για μια αντιμετώπιση που θα δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, πρώην πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να λύσεις τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζεις

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!

Αιτίες Στυτικής Δυσλειτουργίας

Στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία τις περισσότερες φορές έχει πίσω της μια φυσική αιτία όπως κάποια φαρμακευτική αγωγή ή έναν πιθανό τραυματισμό. Οποιοσδήποτε τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στα νεύρα, ή να εμποδίσει την ροή του αίματος προς τα σηραγγώδη σώματα του πέους, είναι πιθανό να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.
Επειδή λοιπόν για να επιτευχθεί μια στύση πρέπει να λάβουν χώρα μια σειρά από φυσιοανατομικά συμβάντα η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να κάνει την εμφάνισή της όταν οποιοδήποτε από αυτά τα συμβάντα παρεμποδιστεί ή διαταραχτεί.

Η ακολουθία των συμβάντων περιλαμβάνει νευρικές ώσεις στον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και την περιοχή γύρω από το πέος και απόκριση στους μύες, στους ινώδεις ιστούς, στις φλέβες στις αρτηρίες και κοντά στα σηραγγώδη σώματα. Βλάβες στο νευρικό σύστημα, στο κυκλοφορικό σύστημα, στους μύες και στους ινώδεις ιστούς, οι οποίες πολύ συχνά αποτελούν εκφάνσεις υποκείμενου νοσήματος, αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία εμφάνισης της στυτικής δυσλειτουργίας. 

Ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι νευρολογικές ασθένειες, ή οι βλάβες στο νευρικό σύστημα, η πολλαπλή σκλήρυνση, η αθηρωματική νόσος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις πολλές φορές έχει βρεθεί ότι συνυπάρχουν με την στυτική δυσλειτουργία, των οποίων νοσημάτων αποτελεί και σύμπτωμα.

Όσοι ασθενείς λοιπόν αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο για όλες τις παραπάνω παθήσεις πριν προχωρήσουν στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με κάποιο θεραπευτικό σχήμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι επιλογές και ο τρόπος ζωής ο οποίος ενοχοποιείται για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο και στην εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας . Το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή, είναι από τους πιθανότερους αιτιολογικούς παράγοντες για την στυτική δυσλειτουργία.

Επιπροσθέτως, κάποιες επεμβάσεις, όπως η επέμβαση ριζικής προστατεκτομής και η επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως, μπορούν να τραυματίσουν νεύρα και αγγεία κοντά στο πέος και να συντελέσουν στην εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας.

Επιπλέον, διάφοροι τραυματισμοί στο πέος, τον προστάτη, την ουροδόχο κύστη και τη λεκάνη μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία όταν προκαλέσουν ζημιές στα νεύρα, τους μαλακούς μύες, τις αρτηρίες και τον ινώδη ιστό των σηραγγωδών σωμάτων του πέους.

Όπως είναι επίσης γνωστό, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να εμφανιστεί ως παρενέργεια διαφόρων κατά τα άλλα συνηθισμένων φαρμάκων, όπως για παράδειγμα τα αντί-υπερτασικά, τα αντισταμινικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα ηρεμιστικά, οι αναστολείς της όρεξης, καθώς και η σιμετιδίνη, η οποία είνα φάρμακο για την αντιμετώπιση του στομαχικού έλκους.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να έχει επίσης τις ρίζες της σε ψυχογενή αίτια, όπως για παράδειγμα το στρες, το άγχος, η ενοχή, η κατάθλιψη και ο φόβος της σεξουαλικής αποτυχίας. Ακόμα και όταν συνυπάρχει ένα παθολογικό αίτιο για την στυτική δυσλειτουργία, οι ψυχογενείς παράγοντες συμβάλλουν στο να επιδεινωθεί η κατάσταση. Τέλος, διάφορες ορμονικές διαταραχές όπως τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενοχοποιούνται κάποιες φορές για την εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας, χωρίς όμως αυτό να είναι ιδιαίτερα σύνηθες.

Διάγνωση Στυτικής Δυσλειτουργίας

Η λήψη του ιατρικού και σεξουαλικού ιστορικού ενός άνδρα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στον καθορισμό των αιτίων και της σοβαρότητας της στυτικής δυσλειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό μπορεί να μας αποκαλύψει υποκείμενα νοσήματα που μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, ενώ ακόμα και μια απλή περιγραφή της σεξουαλικής ζωής του ασθενούς μπορεί να βοηθήσει τον ιατρό να εντοπίσει προβλημάτα σχετικά με την επιθυμία, τη στύση, την εκσπερμάτιση, ή τον οργασμό. Παράλληλα, η χορήγηση διάφορων φαρμακευτικών αγωγών είναι γνωστό ότι μπορεί να έχει σαν παρενέργεια την επιδείνωση της στυσης.

Η φυσική εξέταση από τον ιατρό μπορεί να προσφέρει χρήσιμες ενδείξεις σχετικά με διάφορα οργανικά προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν το πέος δεν παρουσιάζει ευαισθησία στην φυσική επαφή, είναι μια ένδειξη ότι ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να έχει αιτία κάποιο πρόβλημα του νευρικού συστήματος. Τα μη φυσιολογικά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά φύλου, όπως η ασυνήθιστη τριχοφυία, ή η μεγέθυνση του μαστού σε έναν άνδρα, κατευθύνουν τον ιατρό να αναζητήσει πιθανά ορμονικά προβλήματα, συνεπώς το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας ίσως να είναι κάποιο ενδοκρινικό πρόβλημα. 

Ο ιατρός επίσης, μπορεί να βρει πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα του ασθενούς, εάν για παράδειγμα οι σφυγμοί στους καρπούς ή τους αστραγάλους παρουσιάζονται μειωμένοι. Άλλη μια αιτία μπορούν επίσης να είναι κάποια χαρακτηριστικά του πέους όπως για παράδειγμα η κάμψη του κατά την διάρκεια της στύσης, μια κάμψη που αρκετές φορές είναι σύμπτωμα της νόσου Peyronie.

Παράλληλα με την φυσική εξέταση, μια ψυχολογική εκτίμηση, με την χρήση συνέντευξης και εξειδικευμένων ερωτηματολογίων, μπορεί να βοηθήσει τον ιατρό να εντοπίσει τους ψυχολογικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν την επίτευξη στύσης. Πολλές φορές πολύτιμη αποδεικνύεται και η συνέντευξη του/της συντρόφου και μπορεί να αναδείξει αλλά επίσης και συμπεριφορές και εντυπώσεις κατά την συνουσία καθεαυτή.

Πλέον έχουμε στην διάθεσή μας πολλές εργαστηριακές εξετάσεις που συμβάλλουν καταλυτικά στην διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι εξετάσεις για τα συστημικά νοσήματα περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, αναλύσεις ούρων, λιπιδαιμικές μετρήσεις, μετρήσεις κρεατινίνης και ηπατικών ενζύμων. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα μπορούν να μας δώσουν ενδείξεις σχετικά με ενδοκρινικά θέματα και να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο ένας άνδρας έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Ένα ακόμα εργαλείο που βοηθά στην διάγνωση είναι η καταγραφή των νυχτερινών στύσεων του ασθενούς και μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό κάποιων ψυχολογικών αιτίων για την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Κάθε υγιής άνδρας παρουσιάζει ακούσιες στύσεις κατά την διάρκεια του ύπνου. Εάν δεν εντοπιστούν νυχτερινές ακούσιες στύσεις, είναι πιο πιθανό η στυτική δυσλειτουργία να έχει οργανικά και όχι ψυχογενή αίτια. Η καταγραφή όμως των αυθόρμητων νυχτερινών στύσεων δεν είναι εντελώς αξιόπιστη. Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει σταθμίσει ακόμα επαρκώς τον σχετικό έλεγχο και δεν έχουν καθορίσει αυστηρά όρια για το πότε θα πρέπει να λαμβάνει χώρα η διεξαγωγή τους ώστε να έχουν τα πιο αξιόπιστα δυνατά αποτελέσματα.

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να λύσεις τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζεις

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!

Θεραπεία Στυτικής Δυσλειτουργίας

Υπάρχουν λύσεις! Το σπουδαιότερο και πιο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι στην φαρέτρα της σύγχρονης ιατρικής υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της ΣΔ, οι οποίες σε συνδυασμό με στοχευμένες ψυχολογικές παρεμβάσεις μπορούν να προσφέρουν ακόμα και οριστική ίαση σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας άνδρας είναι να αναζητήσει αυτές τις λύσεις, να εντρυφήσει σε αυτές και να τις εφαρμόσει πιστά. 

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών διαθέτουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τις υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά και μια μεγάλη επιστημονική ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, από κάθε εμπλεκόμενη ειδικότητα, που μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε ΜΟΝΙΜΕΣ λύσεις στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την στυτική τους λειτουργία. Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζουμε σήμερα τη στυτική δυσλειτουργία:

Από του στόματος φαρμακευτική αγωγή

Τα από του στόματος φάρμακα είναι ουσίες που επιδρούν στα αγγεία του πέους, αυξάνοντας την ροή του αίματος και επιτυγχάνουν την τελική σκληρότητα που είναι απαραίτητη για την συνουσία. Τα φάρμακα αυτά δρουν περιφερικά αλλά χρειάζονται και την ενέργεια του ΚΝΣ (εγκέφαλος) για να δράσουν. Οι ασθενείς πολύ συχνά δεν ξέρουν οτι οι ουσίες αυτές κάτω από συνθήκες έντονου στρες και άγχους δεν θα τους δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα. 

Για την δράση τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ερωτικής επιθυμίας και διάθεσης (ντοπαμίνη). Αν η ερωτική επιθυμία απουσιάζει, είτε λόγω άγχους, είτε λόγω μειωμένης επιθυμίας προς τον/την σύντροφο, είτε γιατί προχωρούν σε συνουσία για να αποδείξουν ότι είναι ικανοί, τα φαρμακευτικά αυτά σκευάσματα δεν θα έχουν καμιά δράση. Τα φάρμακα αυτά δίνουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα τους όταν προσαρμοστούν στον οργανισμό του ασθενούς και εδώ ο ρόλος του ιατρού είναι σημαντικότατος ώστε να εξατομικεύσει ιδανικά τις θεραπείες συτές.

Φάρμακα χορηγούμενα ενδοπεϊκά

Αποτελούν αγωγή που ακούγεται κάπως επιθετική σε πολλούς, πρόκειται όμως για την παλαιότερη ίσως από τις σύγχρονες θεραπείες. Πρόκειται για τις ενδοπεϊκές ενέσεις, που εμφανίστηκαν θεραπευτικά την δεκαετία του 1980 (20 χρόνια νωρίτερααπό τα φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα). Η αγωγή αυτή παρέχει ενα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: Η στύση επέρχεται χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη επιθυμίας. 

Δεν είναι απαραίτητη δηλαδή η συμμετοχή της «μαγικής» ντοπαμίνης και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση του άνδρα που βάζει ψηλά τον πήχη της απόδοσής του ή που πρέπει να αποδείξει τον σεξουαλικό του ρόλο λόγω των περιστάσεων (π.χ. προς μια σύζυγο που δεν είναι πλέον επιθυμητή). Η λύση των ενδοπεϊκών ενέσεων προσφέρει το ακαταμάχητο πλεονέκτημα ότι είναι η σίγουρη λύση. Είναι θεραπεία «παντός καιρού» και η λύση που εγγυημένα λειτουργεί ακόμα και κάτω από συνθήκες έντονου άγχους. Το μόνο της μειονέκτημα είναι ότι ξενίζει πολλούς άνδρες στο άκουσμά της, οι οποίοι διστάζουν να προχωρήσουν σε αυτή.

Χειρουργική θεραπεία

Η επέμβαση για την αποκατάσταση της στύσης απευθύνεται στα περιστατικά η ΣΔ δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και επίσης προτείνεται όταν ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει αγωγή εφ’ όρου ζωής λόγω μόνιμων οργανικών προβλημάτων. Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις είναι το χειρουργείο πεϊκής πρόθεσης και η Αγγειοχειρουργική.

Πεϊκή Πρόθεση:

Ένα απλό χειρουργείο με διάρκεια 30’, έρχεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ΣΔ και να αλλάξει ριζικά την σεξουαλική ζωή του άνδρα αλλά και του/της συντρόφου του.

Tι ακριβώς είναι η πεϊκή πρόθεση:

Η πεϊκή πρόθεση ουσιαστικά είναι μια «αντλία» σιλικόνης που τοποθετείται μέσα στο πέος και του παρέχει την αναγκαία σκληρότητα με το υγρό που περιέχει. Μιμείται ουσιαστικά το μηχανισμό της φυσικής στύσης και χάλασης. Τοποθετείται από ειδικά εκπαιδευμένο χειρουργό ουρολόγο, με μια απλή επέμβαση, της οποίας η διάρκεια είναι μόλις 30’ και δεν χρειάζεται περισσότερο από μια ημέρα νοσηλεία στο νοσοκομείο. 

Η τομή είναι πέρα πολύ μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους και η πεϊκή πρόθεση περνάει απαρατήρητη ακόμα και από τον/την σύντροφο την ώρα της συνεύρεσης. Η πεϊκές προθέσεις αποτελούν την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία για πολλούς ασθενείς, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή, παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες στα φάρμακα ή επιθυμούν μια μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα που αντιμετωπίζουν.

Ένα πλήθος κλινικών μελετών και η εμπειρία πολλών ετών έχουν καταδείξει ότι αυτή η μέθοδος είναι η πιο ικανοποιητική συγκρινόμενη με τις άλλες θεραπείες που έχουμε στην διάθεση μας, αφού αποτελεί τη μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την κατ’ επιθυμία συνουσία, αφού η στύση λαμβάνει χώρα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και δεν χρειάζεται απολύτως καμία «προεργασία» ή αναμονή του άνδρα, όπως γίνεται με την λήψη φαρμάκων και τις ενδοπεϊκές ενέσεις.

Μοναδικά πλεονεκτήματα:

Οι σύγχρονες πεϊκές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας είναι προιόν εξελιγμένης ιατρικής και μηχανικής τεχνολογίας, και έχουν προσφέρει λύση σε περισσότερους από 300.000 ασθενείς παγκοσμίως, τα δε οφέλη που παρουσιάζουν είναι εντυπωσιακά:

Δια παντός λύση

Αυθόρμητη στύση και συνεύρεση

Άψογο λειτουργικό αποτέλεσμα (η στύση μπορεί να επιτευχθεί ανά πάσα στιγμή και να διατηρηθεί για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο χρήστης)

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (η πεϊκή πρόθεση περνά απαρατήρητη είτε το πέος είναι σε κατάσταση στύσης, είτε σε χάλαση)

Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός λαμβάνουν χώρα φυσιολογικά.

Αποφυγή της συνεχούς οικονομικής επιβάρυνσης για την προμήθεια φαρμάκων ή/και ενέσεων.

Καθημερινά σχεδόν 70 άνδρες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της στύσης τους με τοποθετώντας πεΪκή πρόθεση. Πολύ ενδιαφέροντα επ’ αυτού είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης κλινικής μελέτης, σύμφωνα με τα οποία τα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών κατόπιν της τοποθέτησης πεϊκής πρόθεσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 93%, ενώ των συντρόφων τους στο 92%.

Χειρουργική των Αρτηριών (Bypass):

Ενδείκνυνται μόνο σε σαφείς επίκτητες βλάβες του αρτηριακού δικτύου (π.χ. τραυματισμοί). Αντενδείκνυται σε αρτηριακού τύπου προβλήματα επί αγγειακής νόσου, όπως σε διαβητικούς, αρτηριοσκληρωτικούς άνδρες κλπ.

Πληροφορίες για την στυτική δυσλειτουργία μπορείτε να βρείτε και από το European Association of Urology σε αυτό τον σύνδεσμο

Στοιχεία που συνηγορούν στη διάγνωση ψυχογενούς ή οργανικής Στυτικής Δυσλειτουργίας

Ψυχογενής

 • Απότομη έναρξη διαταραχής/ αδυναμίας στύσης
 • Ειδικές συνθήκες ( π.χ. φόβος επίδοσης)
 • Καλές πρωινές/ νυχτερινές στύσεις
 • Προβλήματα σχέσης με τον ερωτικό σύντροφο
 • Προβλήματα στην έναρξη της σεξουαλικής ζωής

Οργανική

 • Απότομη έναρξη διαταραχής/ αδυναμίας στύσης
 • Ολες οι συνθήκες (ανεξαρτήτου συντρόφου, ώρας κούρασης)
 • Απουσία νυχτερινών/ πρωινών στύσεων
 • Φυσιολογική επιθυμία/(Libido)
 •  

Εργαστηριακός έλεγχος για τη Στυτική δυσλειτουργία

Βασικές

 • Γενική αίματος
 • Γενική ούρων
 • Σάκχαρο
 • Γλυκοζιωμένη αιμοσφαιρίνη

Γενικές

 • Απότομη έναρξη διαταραχής / αδυναμίας στύσης
 • Ειδικές συνθήκες ( π.χ. φόβος επίδοσης)
 • Καλές πρωινές/ νυχτερινές στύσεις
 • Προβλήματα σχέσης με τον ερωτικό σύντροφο

Ειδικές

 • Προοδευτική επιδείνωση στυτικής δυσλειτουργίας
 • Όλες οι συνθήκες (ανεξαρτήτου συντρόφου, ώρας κούρασης)
 • Απουσία νυχτερινών/ πρωινών στύσεων
 • Φυσιολογική επιθυμία/(Libido)

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να λύσεις τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζεις

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!

4.8/5
Επεμβάσεις Στυτικής Δυσλειτουργίας
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γνωρίστε τους γιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΙΑΤΡΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Γιάννης Καταφυγιώτης

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος