Μύθοι και πραγματικότητα για το μέγεθος του πέους

29/05/2015

Σε μια μελέτη του 2002 που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, 170 γυναίκες απάντησαν στην ερώτηση των ερευνητών, σχετικά με το πόσο σημαντικό θεωρούσαν το μέγεθος του πέους. Η εκτίμηση του μεγέθους γινόταν με τη χρήση των διαστάσεων του μήκους και της διαμέτρου, ενώ η εκτίμηση της σημαντικότητας του μεγέθους γινόταν με τη βοήθεια μιας τετραβάθμιας κλίμακας που κυμαινόταν από το τελείως ασήμαντο, έως το πολύ σημαντικό.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες γυναίκες υποστήριζαν ότι το μέγεθος του πέους ήταν εντελώς ασήμαντο για αυτές. Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 20% των γυναικών θεωρούσε το μήκος του πέους σημαντικό και μόλις το 1% το χαρακτήριζε πολύ σημαντικό. Αντίστοιχα, το πάχος του πέους χαρακτηρίστηκε ως σημαντικό από το 31% και ως πολύ σημαντικό από το 2% των γυναικών. Αν και φαίνεται το πάχος να έχει μεγαλύτερη σημασία από το μήκος στα μάτια των γυναικών, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εάν μια γυναίκα ενδιαφερόταν για τη μία διάσταση μεγέθους, ήταν πολύ πιθανό να ενδιαφέρεται και για την άλλη.

Όλοι σίγουρα έχουν ακούσει την εκφράση ότι δεν είναι το μέγεθος που μετράει, αλλά ο τρόπος χρήσης, η οποία είναι πολύ πιθανό να έχει τις ρίζες της στη δουλειά των Masters και Johnsons, σύμφωνα με τους οποίους δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά της φυσιολογίας που να συσχετίζει τη σεξουαλική ευχαρίστηση της γυναίκας με το μέγεθος του πέους.

Σε μια μελέτη, όμως, του 2001 ρωτήθηκαν 50 γυναίκες, σχετικά με το εάν είναι το μήκος, ή το πάχος του πέους που επηρεάζει περισσότερο τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση. Το 90% απάντησε ότι περισσότερο συμβάλει στη σεξουαλική ευχαρίστηση το πάχος του πέους.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, φαίνεται πως στο βαθμό μου το μέγεθος του πέους είναι σημαντικό για τη σεξουαλική απόλαυση μιας γυναίκας, αυτό που πραγματικά μετράει είναι το πάχος και όχι το μήκος του οργάνου.

Πηγή : psychologytoday

Μύθοι και πραγματικότητα για το μέγεθος του πέους
5 (100%) 1 vote

Θες να λύσεις τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις;

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών θα σε βοηθήσουν και θα σου λύσουν οποιοδήποτε ανδρολογικό πρόβλημα σε απασχολεί!
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γνωρίστε τους γιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΙΑΤΡΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας

Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Δρ. Wujiang Liu

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Άρθρα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δε πρέπει να χάσετε