22 χρόνια πριν… ο γιατρός κ. Κώστας Κωνσταντινίδης εγκατέλειψε την ασφάλεια του δημόσιου τομέα και ίδρυσε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Την πρώτη δημόσια ή ιδιωτική μονάδα υγείας αποκλειστικά για διαταραχές της σεξουαλικότητας, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την ανδρολογία – τότε – από γυρολογία σε ιατρική ειδικότητα και ιατρική φροντίδα.

22 χρόνια μετά… η ίδια ιδεολογία, τα ίδια πιστεύω, η πεποίθηση ότι η «σεξουαλικότητα του ενός είναι πάντα διαφορετική από την σεξουαλικότητα του άλλου», καθώς και η συνεχής ενσωμάτωση των ιατρικών αλλαγών και η ενημέρωση για τις ιατρικές εξελίξεις στο τομέα αυτό, έκανε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών να παραμείνει στην πρώτη θέση και στην πρώτη γραμμή όλα αυτά τα χρόνια!

22 χρόνια μετά… το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών έχει δώσει οριστική και μόνιμη λύση σε περισσότερους από 30,0000 άνδρες οι οποίοι αντιμετώπιζαν ανδρολογικά και ουρολογικά προβλήματα.

Σήμερα η ανδρολογία μπαίνει σε μια καινούργια εποχή, την εποχή της φυλοσύνδετης ιατρικής. Της ιατρικής δηλαδή που σχετίζεται με το φύλο. Με την διαφορετικότητα ανδρών και γυναικών. Με την ανάγκη του σύγχρονου άνδρα για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που αφορά στα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά του, όπως προκύπτουν από τα χρωμοσώματα του, τις ορμόνες του, τον τρόπο της ζωής του και τις ανάγκες του. Σε αυτή την νέα εποχή το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ως ολοκληρωμένο κέντρο ιατρικής για τον σύγχρονο άνδρα, είτε αυτό αφορά στην σεξουαλική του λειτουργία, είτε αφορά στην αναπαραγωγική του ικανότητα, είτε στην λειτουργία των μοναδικών για το φύλο οργάνων όπως ο προστάτης, δημιουργεί εξειδικευμένα τμήματα για καθεμία από αυτές τις ανάγκες.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, από την αρχή της λειτουργίας του έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνολική και από όλες τις πλευρές προσέγγιση των προβλημάτων των ανδρών.

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί που στελεχώνουν το Ινστιτούτο, πέρα του ότι είναι ιδιαίτερα πεπειραμένοι και ικανοί στο αντικείμενο τους, αφορούν διάφορες ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη σεξουαλική υγεία του άνδρα αλλά και της γυναίκας.

Έτσι, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο συνεργάζεται, είτε με τη μορφή μόνιμης είτε κατά περίπτωση συνεργασίας, με εξειδικευμένους:

 • Χειρουργούς Ουρολόγους /Ανδρολόγους
 • Χειρουργούς Ουρολόγους παίδων και εφήβων
 • Ενδοκρινολόγους
 • Γυναικολόγους
 • Ογκολόγους
 • Ψυχολόγους / Σεξολόγους

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ομάδα ιατρών, οι οποίοι βρίσκονται σε αγαστή μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την, σε όλα τα επίπεδα, υποστήριξη του ασθενή που επισκέπτεται τον Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τα εξειδικευμένα τμήματα του ινστιτούτου καλύπτουν:

 • Στυτική Δυσλειτουργία
 • Πρόωρη Εκσπερμάτιση
 • Πεϊκή Κάμψη
 • Υπογονιμότητα
 • Αισθητική Χειρουργική Έξω Γεννητικών Οργάνων
 • Παιδική και Εφηβική Ανδρολογία
 • Παθήσεις Προστάτη
 • Ογκολογική Ανδρολογία
 • Ουρογυναικολογία
 • Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Οι Υπηρεσίες μας  

Φαλλοπλαστική – Επιμήκυνση Πέους
Φαλλοπλαστική – Επιμήκυνση Πέους


Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο πέος δεν είναι κάτι νέο. Αντιθέτως, υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας και στοιχεία που το αποδεικνύουν έχουν βρεθεί διατηρημένα στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής Πομπηίας. Οι σοβαρές απόπειρες όμως για να μετατραπεί η θεωρία σε πράξη έχουν ξεκινήσει πρόσφατα, τα τελευταία 50 χρόνια, μια περίοδος που συμπίπτει με τις γρήγορες κοινωνικές αλλαγές που ακολούθησαν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)
Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)


Με τον όρο πεϊκή κάμψη εννοούμε την παραμόρφωση (στροφή) του πέους σε βαθμό που να καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την ερωτική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επώδυνη, φορτίζοντας τον άνδρα με έντονο άγχος. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση πεϊκής κάμψης είναι η Νόσος PEYRONIE (Περονί).

Πρόωρη Εκσπερμάτιση
Πρόωρη Εκσπερμάτιση


Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένας άνδρας εκσπερματίζει πιο νωρίς από όσο ο ίδιος, ή η σύντροφος του θα ήθελε.

Στυτική Δυσλειτουργία
Στυτική Δυσλειτουργία


Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η μη ικανότητα επίτευξης, ή διατήρησης μιας στύσης αρκετά σκληρής, ώστε να επιτρέπει τη συνουσία.

Ανδρική Υπογονιμότητα
Ανδρική Υπογονιμότητα


Σχεδόν το 15% των ζευγαριών είναι υπογόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συλλάβουν, ακόμα κι εάν έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές, χωρίς προφυλάξεις για ένα χρόνο, ή περισσότερο.

Ογκολογική Ανδρολογία
Ογκολογική Ανδρολογία


Ως ογκολογική ανδρολογία ορίζουμε την ειδικότητα η οποία διερευνά, διαγιγνώσκει και θεραπεύει τις παθήσεις εκείνες που συνδέονται με το ουροποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα και –στις περισσότερες περιπτώσεις- συνδέονται άμεσα με τη σεξουαλικότητά του.

Παθήσεις Προστάτη
Παθήσεις Προστάτη


Πολλοί άνδρες κατά την διάρκεια της ζωής τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον προστάτη, έναν αδένα στενά συνδεδεμένο με την σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα και την ποιότητα ζωής.

Φίμωση
Φίμωση

Φίμωση πέους, είναι η κατάσταση στην οποία το δέρμα (ακροποσθία) που καλύπτει το κεφάλι του πέους (βάλανος) έχει κλείσει ή έχει στενέψει αφήνοντας ένα στενό πέρασμα για να περνάνε τα ούρα.

Κιρσοκήλη
Κιρσοκήλη

Κιρσοκήλη ονομάζεται η ελικοειδής διάταση φλεβών των όρχεων η οποία οδηγεί σε φλεβική ανεπάρκεια. Οι ειδικές βαλβίδες που έχουν οι φλέβες επιτρέπουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος προς όλο το σώμα.