Ανδρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία του άνδρα, ειδικά με τις παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και τις παθήσεις του ουρολογικού συστήματος.

Οι τρείς κύριες ευρείες κατηγορίες της ανδρολογίας είναι οι εξής:

• Στυτική δυσλειτουργία

• Ανδρική γονιμότητα

• Λειτουργική και αισθητική ουρογεννητική επανορθωτική

χειρουργική.

Οι ανδρολόγοι, οι γιατροί που ασκούν την ανδρολογία, είναι εκπαιδευμένοι χειρούργοι-ουρολόγοι οι οποίοι έχουν ειδικευτεί περαιτέρω για πολλά χρόνια στην ανδρική σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη ασκώντας αποκλειστικά αυτή την ειδίκευση. Οι επιτυχημένοι ανδρολόγοι χρειάζεται να συνδυάζουν μία σειρά χαρακτηριστικών όπως:

• Εξαιρετικές χειρουργικές ικανότητες ώστε να εκτελούν πολύπλοκες ουρογεννητικές επανορθωτικές εγχειρήσεις.

• Σημαντική πρακτική εμπειρία που να τους επιτρέπει να διαγνώσουν και να παράσχουν εξατομικευμένες ιατρικές θεραπείες.

• Διακριτικότητα και ειλικρίνεια προς τους ασθενείς ώστε να τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αγχωτικές καταστάσεις, οι οποίες πολύ συχνά προκαλούν αμηχανία στους ασθενείς.

Λόγω του ότι η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία είναι συνάρτηση πολλών βιολογικών, ορμονικών και ψυχολογικών παραγόντων ο ανδρολόγος, ο οποίος ενδιαφέρεται να παράσχει μία οριστική αποτελεσματική και μόνιμη θεραπεία στους ασθενείς του και όχι να θεραπεύσει μονάχα συμπτώματα, χρειάζεται επίσης να συντονίσει και να συνεργαστεί με μία ομάδα από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως

διαβητολόγους, καρδιολόγους, ψυχολόγους και ενδοκρινολόγους μεταξύ άλλων.

Αυτό συνεπάγεται πως οι ανδρολόγοι πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένοι με εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες ώστε να εξασφαλίζουν στους ασθενείς την σωματική και ψυχολογική τους ευεξία. Είναι αυτονόητο πως οι γιατροί καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό μας παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Πέραν των ιατρικών δεξιοτήτων και της εμπειρίας του ιατρικού μας προσωπικού, έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουμε στους ασθενείς μας πλήρη διαφάνεια και υποστήριξη βελτιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματα της θεραπείας τους σε μία χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Οι Υπηρεσίες μας  

Φαλλοπλαστική – Επιμήκυνση Πέους
Φαλλοπλαστική – Επιμήκυνση Πέους


Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο πέος δεν είναι κάτι νέο. Αντιθέτως, υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας και στοιχεία που το αποδεικνύουν έχουν βρεθεί διατηρημένα στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής Πομπηίας. Οι σοβαρές απόπειρες όμως για να μετατραπεί η θεωρία σε πράξη έχουν ξεκινήσει πρόσφατα, τα τελευταία 50 χρόνια, μια περίοδος που συμπίπτει με τις γρήγορες κοινωνικές αλλαγές που ακολούθησαν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)
Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)


Με τον όρο πεϊκή κάμψη εννοούμε την παραμόρφωση (στροφή) του πέους σε βαθμό που να καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την ερωτική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επώδυνη, φορτίζοντας τον άνδρα με έντονο άγχος. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση πεϊκής κάμψης είναι η Νόσος PEYRONIE (Περονί).

Πρόωρη Εκσπερμάτιση
Πρόωρη Εκσπερμάτιση


Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένας άνδρας εκσπερματίζει πιο νωρίς από όσο ο ίδιος, ή η σύντροφος του θα ήθελε.

Στυτική Δυσλειτουργία
Στυτική Δυσλειτουργία


Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η μη ικανότητα επίτευξης, ή διατήρησης μιας στύσης αρκετά σκληρής, ώστε να επιτρέπει τη συνουσία.

Ανδρική Υπογονιμότητα
Ανδρική Υπογονιμότητα


Σχεδόν το 15% των ζευγαριών είναι υπογόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συλλάβουν, ακόμα κι εάν έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές, χωρίς προφυλάξεις για ένα χρόνο, ή περισσότερο.

Ογκολογική Ανδρολογία
Ογκολογική Ανδρολογία


Ως ογκολογική ανδρολογία ορίζουμε την ειδικότητα η οποία διερευνά, διαγιγνώσκει και θεραπεύει τις παθήσεις εκείνες που συνδέονται με το ουροποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα και –στις περισσότερες περιπτώσεις- συνδέονται άμεσα με τη σεξουαλικότητά του.

Παθήσεις Προστάτη
Παθήσεις Προστάτη


Πολλοί άνδρες κατά την διάρκεια της ζωής τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον προστάτη, έναν αδένα στενά συνδεδεμένο με την σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα και την ποιότητα ζωής.

Φίμωση
Φίμωση

Φίμωση πέους, είναι η κατάσταση στην οποία το δέρμα (ακροποσθία) που καλύπτει το κεφάλι του πέους (βάλανος) έχει κλείσει ή έχει στενέψει αφήνοντας ένα στενό πέρασμα για να περνάνε τα ούρα.

Κιρσοκήλη
Κιρσοκήλη

Κιρσοκήλη ονομάζεται η ελικοειδής διάταση φλεβών των όρχεων η οποία οδηγεί σε φλεβική ανεπάρκεια. Οι ειδικές βαλβίδες που έχουν οι φλέβες επιτρέπουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος προς όλο το σώμα.